Bancă stradală Camden – noroc că-i din beton

bancă stradală Camden Bench

Această bancă stradală reprezintă stilul arhitectural ostil. Are scopul și destinația de a fi inutilă oamenilor străzii, skaterilor sau pictorilor de graffitti și oricăror altor activități care ar strica estetica urbană.

Camden bench scaled
Bancă stradală Camden - noroc că-i din beton 14

Este neîndoielnic pentru hodină, mai exact pentru un repaos de moment, cât să stai să-ți tragi sufletul. Nu e pentru zăbovit timp îndelungat, nu e de stat cu o carte în mână. Poți aștepta autobusul sau să tragi ciorapul alunecat în pantofi.

Mă bucur că-i din beton, și nu-i din lemn. Lemnu-i prietenos. Nu ar face asta nimănui, pe o bancă stradală din lemn trebuie să ai timp să te odihnești. Relaxarea-i pentru stresați, eu cred că timpul când zăbovești îi făcut pentru cel ostenit, nu pentru trândavi. Am mai scris despre bănci, mie-mi plac și le văd utile, mai ales când sunt amplasate cu cap, pentru folosul cetățenilor, nu pentru jecmănirea banului public de către edili.

Nu am mai nimic de zis despre acest obiect, e britanic, fabricat de UK company Factory Furniture și a fost comandat de Camden Town. Se pare că după porumbei sau ciori care nu se mai pot așeza pe clădiri din cauza țepilor de protecție e rândul oamenilor de factură scăzută să fie alungați, din preajma celor care habitează un oraș ori clădirile ce-l compun.

Camden bench – bancă stradală

desenul tehnic pentru bancă stradală
Bancă stradală Camden - noroc că-i din beton 15
boulons
Bancă stradală Camden - noroc că-i din beton 16

By DC – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15887655

Ce urmează după acest model de bancă stradală, după bolțuri pe treptele care dau spre stradă și tepii pentru păsări? Nu sunt toate elementele dăunătoare societății moderne tocmai produsul acesteia? Ca șobolanii, câinii vagabonzi și oamenii fără locuințe ( presupun că s-au născut într-o clădire, nu în bordei sau sub cerul liber, deci au avut una cândva).

Poate societatea greșește ca abordare, decât să faci o bancă stradală care poate fi și un roadblock capabil să oprească un camion, poate ar trebui mai multe cantine sociale, bănci de alimente și modele de incluziune socială.

Din acest motiv e bun lemnul, nu te lasă să devii stafidit la suflet.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.