Descrierea completă pentru modelul de bancă Leopold este în articolul dedicat. Am construit-o în 90 de minute și pot spune fără reținere că este o bancă trainică.
E făcută din scânduri rămase de la construcție, cele aduse din Belgia. După ce le-am păstrat timp de aproape 18 luni la șipcă pe stivă, toate capetele, acum încep să le găsesc utilizare și vreau să folosesc tot materialul lemnos în scopuri casnice, pe lângă casă.
Ca să iasă o bancă trainică am folosit pentru picioare scândură de 23,5 cm lățime și holzșuruburi FAST de la SEA de 5×70. Grosimea tuturor scândurilor este de 38 de mm.
Șezutul este făcut din scândură de 28 de cm lățime. Până la montarea spătarului, tot de 28, aveam îndoieli că va ține partea de contravântuire, însă a rigidizat toată structură foarte bine. Sub șezut am mai adăugat o șipcă de 10 cm în T ca să nu flambeze când ne așezăm 3 persoane. A, am uitat să menționez, lungimea este de 180 de cm, utili.
Partea haioasă a fost șlefuirea tuturor muchiilor, Adriana a intrat pe fir și mi-a confiscat jucăria Milwaukee. Consumă bateriile ca un copil sticksuri, însă face treabă bună de tot.
Bancă Trainică – Modelul Leopold
La primăvară trebuie să mai fac cel puțin 2 bucăți, ca să le răspândim prin curte. Lângă magazie, la intrare, să facem baie de soare și la cele 2 intrări din casă. Urmează să protejez lemnul cu ulei de exterior, să vedem ce a mai rămas prin cutiile de WOCA. Mă bate gândul ca să pot fi liniștit că e o bancă trainică să fac îmbinări cu cepuire. Nu e greu să o demontez și pe asta, să îi fac upgrade.
Dacă vă place ideea, vă recomand să folosiți modelul Leopold, e stabil și confortabil. Cred că este un proiect foarte simplu, cu rezultat imediat și care nu necesită cunoștințe avansate, iar satisfacția lucrului făcut cu propriile mâini nemăsurată.
Pentru mese din stejar masiv vă reamintesc adresa catalogului online – www.mobelamadeus.ro