Beton și lemn pentru mobila

mobila in stil industrial dresor din lemn si beton

Un material contemporan, extrem de prezent în tot ce ne înconjoară care are o formulă relativ simplă: ciment, sorturi de nisip și pietriș și apă.

Oricine are doar pretenția că ar încerca să facă cu mâna lui ceva din domeniul construcțiilor începe cu betonul, pentru că o roabă și o lopată sunt cele mai la îndemână scule. Totuși, în cazul de față, alta este destinația betonului decât am fost obișnuiți până acum. L-am văzut în pereți, stâlpi sau poduri, dar nciodată ca panou de mobilă. Și de ce nu? Nu există limitări, cu atât mai puțin resticții. Calitățile betonului sunt durabilitate, stabilitate, functional și ușor de curățat. Este inovativ, cu caracter foarte urban, modern și ca urmare ușor de integrat în amenajări interioare acolo unde derivate apropiate de-ale sale fac legea în pardoseală, pereți și tavane.

Designerii s-au decis să acorde betonului un loc în designul bucătăriei și a corpurilor de mobilier gen servantă sau dresor, cu sertare sau uși. Se văd combinații reușite cu piele, lemn, piatră, suprafețele sunt finisate impecabil iar iluminatul poate arăta o cu totul altă față a betonului.

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

mobila de bucatarie

Mobila experimentală este de regulă preferată de cei cu un simț estetic atipic.

Cei de la Atelier Studio Borella au mers mai departe și au dus betonul în living sub forma unui dresor, cu panourile ușilor acoperite cu beton CIMENTO®  de 3 mm grosime la care puteti alege după pofta inimii culoarea. Betonul se colorează în masă, cu pigmenți permanenți. Folosirea unei formule de ciment speciale asigură o planeitate perfectă, iar tehnica de ”tragere” a celor 3 mm este trecută în zona tamplăriei ca și perfecțiune.

mobila in stil industrial
dresor din lemn si beton
mobila in stil industrial
dresor din lemn si beton
mobila in stil industrial
dresor din lemn si beton
mobila in stil industrial
dresor din lemn si beton
mobila de bucatarie
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.