Biblioteca cu scara din stejar masiv cu finisaj French Antik

Biblioteca cu scara 2 corpuri Biblioteca cu scara 2 corpuri – detaliu scara

Intr-un post anterior am facut referire la biblioteca cu scara din amintirile copilariei. Pentru copiii mei mi-as dori ca aceasta biblioteca cu scara sa fie cea din amintirile lor. Este impresionanta, dimensiuni 300x240x45. E nevoie de un perete liber si loc indeajuns in fata bibliotecii incat scara sa poata face intreaga cursa de culisare pe bara de sprijin. Poate g[zdui cateva mii de volume iar interactiunea cu ea duce la o schimbare fantastica de perceptie a valorilor existentiale, in conditiile în care este complet echipata cu cărți.

Culoarea… poate e wenge, dar producatorul foloseste French Antic pentru aceasta nuanta. Finisajul se vede cu mana, il poti simti lemnul masiv la atingere, nu e ca placa de marmura de neteda, sau ca post-forming-ul, e lemn natur, masiv. Pentru evidentierea fibrelor de lemn se foloseste un bait pe baza de smoala, ce innegreste fibra si apoi la raschetat lasa sa se vada mai puternic in relief frumusetea fibrei lemnului. Mobila din stejar masiv, fabricata in mod traditional, cu finisaj clasic sau antichizat, are mici neregularitati, imperfectiuni ce denota autenticul., imposibil de reprodus pe furnir sau melamina de pe PAL.

Biblioteca cu scara 2 corpuri
Biblioteca cu scara 2 corpuri – detaliu scara
Biblioteca cu scara 2 corpuri
Biblioteca cu scara 2 corpuri
Biblioteca cu scara 2 corpuri
Biblioteca cu scara 2 corpuri – detaliu
biblioteca din lemn masiv de stejar
Biblioteca cu scara 3 corpuri – detaliu
Biblioteca cu scara 3 corpuri
Biblioteca cu scara 3 corpuri – scara
biblioteca din lemn masiv de stejar 100%
Biblioteca cu scara 3 corpuri – blat

Cred ca pentru inceput, in doua seturi de biblioteca ca si aceasta mi-ar incapea toate cartile pe care le am. Am văzut fantastic de multe filme în care simbolul științei, a erudiților este punctat prin imaginea unei biblioteci imense, o biblioteca cu scara culisanta în toate cazurile. Deplasarea pe scara, care în cele mai multe cazuri avea și rotile în partea de contact cu pardoseala este un act de balet între tomurile de cunoștințe. Doar ideea în sine, de a cunoaște titlurile adăpostite de biblioteca este un semn că bagajul de înțelepciune este la nivel înalt.

Din păcate nu mai fabricăm această piesă, dar aștept cu nerăbdare timpurile în care se va cere în volume suficient de mari din nou. Nu va mai fi niciodată la fel de apreciată ca și pe vremea când stocarea digitală nu exista, însă nu vor pieri toți clasicii și se vor mai utiliza cărți tipărite, măcar ca semn de păstrare a tradiției. Avem puține corpuri în portofoliu, le puteți vedea in catalogul MobelAmadeus.ro.

Cu drag, de moda veche.

O amenajare frumoasă aparține unui medic și este ultima piesă livrată de acest tip, în vara anului 2016 – Biblioteca si birou din stejar masiv

Biblioteca cu scara 3 corpuri
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Asa ceva mi-as dori si eu!

  2. #2 Comentariu nou

    …. nu se poate …. 🙂 …. e scandalos ce vad ! UNELE SUNT VISELE MELE ! ESTI RAU SI MA COPII ! 🙂 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.