Masa de la ferma

FarmHouse Table FarmHouse Table

Masa de la Ferma este o denumire ce trebuie neapărat să includă o piesă construită integral din lemn masiv, preferabil stejar. Blatul finisat în culori deschise prezintă fibra lemnului în cea mai bună lumină, iar perierea blatului aduce masa într-o amenajare modernă cu senzația de trainis și aparentă vechime, cel puțin vintage, ca și cum ar fi acolo de cel puțin 20 de ani.

Daca unei mese ii adaugi o intaritura longitudinala intre picioarele de la un capat si una transversala intre celelalte doua intarituri ai ceea ce englezii denumesc FarmHouse Table.

Constructia e robusta, comoda si fie cu scaune, fie cu bancă te indeamna sa asezi pe masa un fund de lemn, să tai ceapa si slanina, si oua fierte. Culorile cele mai uzuale sunt Natural Oil, Brown Grey si Yellow Corn. Nu e o masa care sa necesite o amenajare deosebita, dar e calda si primitoare ca si o soba de teracota.

 

FarmHouse Table
FarmHouse Table
FarmHouse Table - Vedere din colt

Modelul se numește Masa Rustic și o găsiți în catalogul online www.mobelamadeus.ro . Construcția mesei este robustă, solid închegată, durabilă. blatul din stejar masiv are grosimea de 2,8 cm și se sprijină pe picioare din lemn de 10×10 cm. Pentru 8 ocupanți, care să se așeze confortabil la masă dimensiunea blatului ar fi bine să fie aleasă de la 200×100 cm în sus. Dimensiunea scaunelor este importantă, spațiul disponibil între 2 picioare la masa de la ferma, pe latura lungă este de circa 170 cm.

Dacă scaunele voastre au 60 de cm, dimensiunea maximă normală la un scaun, ca și scaunul Roxy, atunci nu vor încăpea când nu sunt ocupanți la masă să fie împinse complet sub blat. Lațimea normală a scaunelor variază între 45 și 60 de cm, să aveți în vedere acest fapt, când decideți lungimea blatului. Dacă ordinea ( firească) e de a achiziționa masa mai întâi, considerați detaliul de mai sus când cumpărați scaune.

Cu drag, de moda veche.

Citește și Farmhouse table – o denumire pentru o soluție constructivă

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.