Biblioteca si birou din stejar masiv

biblioteca si birou din lemn masiv

Trăiesc un sentiment destul de neplăcut de fiecare dată când sunt apelat și mi se solicită informații despre achiziția unui obiect sau altul dintre cele prezentate pe www.stejarmasiv.ro, dar nu este produs de noi. Despre biblioteca si birou am scris în multe articole separate, dar niciodată împreună.

La articolele unde găsiți marcajul cu badge-ul ”Produs aflat în oferta Mobel Amadeus” să știți că e vorba despre noi și că putem să oferim informații de dimensiuni, culoare și cost despre acele obiecte. Unde nu scrie, e vorba doar despre un articol informativ, cu sugestii pentru cititorii acestui blog – revistă online, dedicate lemnului.

Nu știu unde să scriu că suntem producători doar de mese și scaune, plus o mică parte de corpuri. 90 % din producție este compusă din mese și scaune și după știința mea, dar s-ar putea să greșesc, nu sunt multe fabrici specializate pe partea de mese. Poate scaune și fotolii să se găsească mai des, însă mese din lemn masiv, din stejar masiv, se fabrica la un nivel de calitate ridicat în destul de puține locuri în România și toate sunt destinate exportului.

biblioteca si birou din lemn masiv

Totuși … totuși … am șansa de a vă prezenta o amenajare cu corpuri fabricate de noi, biblioteca și birou din lemn masiv de stejar, aceste modele fiind și singurele fabricate din această gamă. Nu avem alte modele de biblioteci și nici alte modele de birouri.

biblioteca si birou din lemn masiv

Biblioteca se numește Roma și o producem doar de câteva ori pe an. Este compusa din corpul cu usi de dulap inferior, care este un corp individual, de sine statator, pe care se așează corpul de biblioteca superior. Tot aici este montată și bara ca suport pentru scara cu care vine echipata biblioteca. Sub scara corpul este echipat cu 2 polite, iar sus cu o poliță. Corpul superior poate fi de asemenea dotat cu uși cu sticlă, tip vitrină, așa cum este cazul în exemplul din aceste imagini. Modulul de bază are 1 m lățime, 2,40 m înalțime și 0,4 m adâncime. Destinația clară pentru bibliotecă este subliniată și de prezența scării, dar poate fi utilizată și ca vitrină, după preferință. Pot fi fabricate module de 1, 2 sau 3 m. La aceste module, corpurile de jos sunt unitare, doar modulele superioare sunt individuale, modulare, la 1 m.

Corpuri de biblioteca – model Roma

Biroul, fără nume, pentru că este singurul exemplar din oferta noastră, este de tipul piedestal, cu două corpuri independente unite de un blat. Dimensiunile blatului sunt de 177×80 cm, iar înălțimea la nivelul blatului este de 77 cm. Un corp este echipat doar cu sertare, iar celălalt cu un sertar în partea superioară și dulăpior cu ușă dedesubt. Biroul poate fi amplasat atât la perete cât și central în mijlocul camerei, fiind finisat pe toate părțile, iar bordurile decorative amplasate pe perimetrul corpurilor în totalitate.

Birou din lemn masiv de stejar

Cele două piese, biblioteca și birou, nu sunt concepute ca set, dar fac o pereche grozavă, pentru că sunt construite în același stil, cu elemente de frezare care le unește ca stil. Sunt din punctul nostru de vedere cel mai simplu și clasic mod de a mobila un birou pentru cineva care are veleități intelectuale reale. Dacă nu să impresionați pentru cei care vă vizitează ci doriți să respirați aer curat de înțelepciune la adăpostul cărților, acompaniat de stil decent și lipsit de sibaritism, credem că așa ceva trebuie să alegeți. Toți clienții noștri care dețin astfel de seturi sunt oameni studiați, cu preocupări intelectuale, care și-au clădit o citadelă din cunoștințe. În București sunt 4 seturi, iar în țară, în diferite locații încă cam tot atâtea. Imaginile din acest articol sunt din biroul unui medic cardiolog foarte apreciat din Cluj Napoca care a inclus tehnica unui proiector pentru aputea studia documente și proiecții medicale în liniște, cu concentrare.

Am participat direct la montarea intregului ansamblu de biblioteca și birou pe vremea când ocolo erau doar pereți goi. Comenzile cu valoare mare sunt tratate preferențial și de câte ori am ocazia particip la livrare. La această comandă m-a bucurat sincer încântarea proprietarilor când și-au întâlnit biblioteca și biroul și după spusele lor au depășit așteptările și imaginile schimbate online pe parcursul comenzii și a fabricației. Toate piesele din imagini sunt cu dimensiuni standard, nemodificate sau personalizate. Din planul pe care proprietarii mi l-au trimis am găsit de comun acord soluții pentru ca utilitatea să nu dăuneze esteticului și totuși să nu fie nevoie de modificări față de produsele pe care noi le fabricăm serie.

Poate aceste imagini, chiar dacă nu excelează în calitate, vor compune o fază vizuală mai completă a unui aranjament cu cele două piese, biblioteca si birou, prezentate anterior doar individual și fotografiate doar în fabrică.

Biblioteca si birou din stejar masiv

biblioteca si birou din lemn masiv

biblioteca si birou din lemn masiv

biblioteca si birou din lemn masiv

biblioteca si birou din lemn masiv

Update 2017 – nu mai producem acest model de biblioteca, doar biroul Bergen.

Cu drag, de bun gust de modă veche.

biblioteca si birou din lemn masiv
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.