Biblioteci rotunde – forma lor e un deziderat neîmplinit

biblioteci rotunde

Azi nu comunic nici o vorbă despre tâmplărie ci vreau să punctez un aspect cu implicații comerciale, despre lipsa opțiunilor cumpărătorilor pentru biblioteci rotunde. Dacă cauți online biblioteci rotunde, vei găsi doar articolul meu de acum un secol, pe când nu știam ce fac și scriam fericit că audiența apreciază slova mea. Scriam despre orice și am scos la mezat o imagine ce mi-a făcut zile fripte. Mie mi-a plăcut, am văzut că e din lemn și am zis să arăt tuturor, ce frumos e …

Anual, cel puțin 3-4 cereri ajung la mine pentru biblioteci rotunde, similare cu cea din imaginea de mai jos.

Biblioteca Rotunda
Biblioteca Rotunda
biblioteci rotunde
Second Life round bookshelf

Ca să înțelegeți magnitudinea cazului chiar și în Second Life, jocul acela de vă transformă în mumii există biblioteca rotundă. Nu mai am idee cum au evoluat realitățile paralele deși la un moment dat, acum 3-4 ani erau oameni pierduți în vâltoarea lor.

Am găsit pentru biblioteci rotunde chiar și sugestii pentru a fi fabricate din carton, ca un fel de Craft DIY … Aiurea, cine ține pe perete așa ceva? Nu e vandabil. Oare nu se găsește un tâmplar român isteț și inventiv care să facă modelul de mai sus? Promit cu mâna pe cravata de pionier că-l promovez aici cu surle și trâmbițe și estimez că vinde, loco, în România 3-4 bucăți pe an. Nu vorbim cum ar fi să o publice pe ETSY ori Ebay. Sunt de multe ori uimit cum arhitecții, pentru a impresiona propun soluții din gama ”Topoarelor cu lunetă” iar această piesă de mobilier o încadrez clar în zona aceea.

Pot chiar să public imaginea produsă de un tâmplar pe catalogul de mobilă, ca să fim siguri că nu o ratează cine caută.

Nu există în România nimeni cunoscut care să o fabrice!

Idei de biblioteci rotunde

Ca și la matematica booleana ce diferă ca abordare față de cea euclidiană, se poate înțelege fără imagini cu totul altceva :))

biblioteci rotunde
Biblioteca rotunda
biblioteci rotunde
rafturi de biblioteca dispuse radial

Am strâns de-a lungul anilor o sumă de cereri atipice și mi-e greu să le redirecționez către meșteri nonconformiști. Nu apar frecvent pentru același produs, însă și cine îl vrea, apoi chiar ÎL VREA! Dacă meșteri care citesc aici se încumetă, poftim variante de construcție, din lemn ori forme combinate cu metal. Surse de inspirație avem, deși cred că tot imaginea de sus de tot este cea mai cu sex-appeal în domeniul de biblioteci rotunde.

Deci ? Cine se înscrie?

biblioteci rotunde
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Vreau sa dau si eu o comanda pentru o bibliotecă in acest gen…dar cui?…multumesc!

 2. #2 Comentariu nou

  Va rog frumos ,as dorii și eu o biblioteca sub forma de melc fin stejar. As dorii sa- mi comunicați și prețul

  • buna ziua, modelul l-am prezentat doar cu titlu informativ, nu am produs aceasta biblioteca si nici nu urmeaza sa o introducem in productie. S-au cerut 2 bucați în 10 ani.

 3. #4 Comentariu nou

  Multumesc. Este f frumoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.