Pentru bijutier biroul de lucru este o piesă fabricata unicat, la comanda

birou banc de lucru bijutier

Am fabricat colaborând cu un tâmplar local acum mai bine de 2 ani două piese de acest tip : birou pentru bijutier. Fiecare a fost realizată de Tibi, un meșter foarte drag mie cu care am experiențe deosebite și foarte apreciate, ca rezultat final, de toți beneficiarii. Demersul de a construi o astfel de piesă de mobilier cu funcțiune practică aparte, asemănătoare unui banc de lucru, este foarte greu de descris. Meșterul s-a declarat încântat de provocare și parcă ca un făcut, a apărut și a doua comandă la interval foarte scurt. Greutatea finală este de până în 100 de kg, însă e ridicată tocmai pentru e nevoie de o inerție mare și lipsa vibrațiilor pentru precizia execuțiilor.

birou banc de lucru bijutier

Timpul s-a scurs, evenimente și ani au trecut și se pare că domnului Google, în spațiul românesc online, i-au rămas întipărite prin memorie cele două articole, returnându-le ca rezultat celor care au căutat astfel de produse. Recent, acum câteva luni, am primit din nou solicitări pentru astfel de piese și pentru că Tibi nu a putut prelua lucrarea le-am redirecționat către Dragoș Costache, Ionuț Dragnea și Costi, tripleta de care se leagă azi multe piese unicate realizate la comandă.

Primul birou de bijutier realizat la finalul anului trecut, a fost făcut cu blat din lemn de mahon. Construcția este oarecum similară cu cele două fabricate anterior, cu personalizări de dimensiuni și soluții tehnice aparte. Sertarele fabricate manual de Ionuț Dragnea sunt îmbinate în coadă de rândunică și au făcut obiectul unor exerciții de măiestrie. Chiar dacă nu sunt vizibile și fac parte din zona ascunsă a bancului de lucru pentru bijutier, fiecare detaliu de execuție poartă amprenta dedicației pentru această meserie pe care cei trei mușchetari o incorporează în piesele făcute de ei. Finisajul este în ulei.

Am cerut imagini de la acest proiect și le-am primit alb-negru, din cauză că ei nu s-au declarat încântați de paleta coloristică finală și au vrut doar să evidențieze lemnul, fibra și lucrătura. A fost o experiență inedită pentru ei și premergătoare unei comenzi mai mari și ca complexitate și ca valoare la care lucrează chiar acum. Tot Stejarmasiv.ro le-a oferit șansa să mai abordeze o dată acest tip de construcție utilitară, prin prisma solicitărilor primite din partea cititorilor revistei noastre. Acum sunt ocupați cu realizarea a două birouri pentru bijutier identice, solicitate de o firmă mare, cu ateliere în București și Londra. Aștept cu înfrigurare imaginile pentru că se anunță ca fiind impresionante.

Imagini cu bancul de lucru pentru bijutier livrat în Noiembrie 2016.

Cred și sper că sunt edificatoare și vă puteți face o idee despre cum arată astfel de bancuri de lucru. Lipsește din imagini limba de lemn pe care se ciocănește, care este o parte consumabilă și care se înlocuiește periodic.

Anterior, articolele în care au mai fost prezentate astfel de produse sunt cele de mai jos:

Fără comentarii Nr. 54 – Bancul de lucru din lemn masiv de stejar pentru bijutier

Birou de bijutier din lemn masiv de stejar cu câteva elemente de brad

Masă de lucru din lemn pentru bijutier

birou banc de lucru bijutier
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.