Prietenul meu care are un birou de topograf, unde chiar practică această meserie, mi-a cerut prin primăvară 2 corpuri de stejar, sisteme de polițe sau rafturi pentru dosarele la care lucrează. Deja deținea un Stand TV și o măsuță de cafea achiziționate de la mine, așa că am trecut repede peste formalități și am stabilit ce dorește și în ce condiții.
Când vorbești cu un topograf cotele sunt fixe, bine calculate și le-am respectat cu sfințenie, exact ca în cerințe. Pentru a evita la 200 de cm înălțime ca panoul de lemn masiv să se deformeze am folosit pentru laterale stratificat de rășinoase cu ”blind” de 3 mm de stejar. În rest toate elementele sunt din stejar.
La livrare a fost o provocare să le ducem la etajul 2, însă am reușit în 2 oameni. Partea cu cotele fixe s-a lovit de o țeavă aparentă, de la încălzirea biroului de topograf, care s-a încăpățânat să nu permită așezarea în nișa dedicată a celor două corpuri alăturate. Problema s-a rezolvat cu skill-uri de instalator și după ceva vreme cele două sisteme de polițe și-au ocupat locul destinat.
A urmat prin vară comanda pentru blaturile din stejar, ca birou de lucru. Aici am primit schițe complete, simulare 3D și Spor la lucru! Tibi de la Kraft Mobel este artizanul efectiv al acestor piese, eu sunt aici doar cu partea de logistică, financiar și salahor manipulator. Picioarele metalice care susțin blaturile au venit de altundeva, dar s-au croit la măsură să potrivească la țanc.
Spre toamnă, că iarnă nu-i poți spune la vremea din noiembrie și decembrie 2020, a venit rândul corpului cu 2 uși, sertar interior și spațiu pentru frigiderul de vinuri. Că deh, așa îi șade bine la un topograf ce se respectă.
Pentru cine nu știe, cutia de pe polița superioară este humidor, explicația în link.
La corpul ăsta, ca și la blaturi, am mers pe masiv integral, stejar de Fersig, Maramureș. La câte cotloane are corpul, cu suport de pahare și polițe și multe alte cele înăuntru, desenat la mare artă, cote fixe cu 3 cifre în milimetri, ce mai … muncă de chinez bătrân … s-a făcut așa ușor de vreo 80-90 de kilograme. Și etajul 2 n-a coborât mai jos între timp …
E un proiect care a durat aproape tot anul trecut, am amânat publicarea pozelor pe bucăți până am reușit să avem imaginea finală.
Ca final sunt mândru de aspectul final, finisajul la toate piesele a fost făcut cu ulei Woca Walnut, care scoate fibra de stejar în evidență mai bine decât localizează GPS-ul colțul terenului măsurat de topograf.
Am pus și eu mâna, alături de Tibi, la una alta, că dacă tot e pandemie și ne știam verificați și izolați de alții, măcar noi să povestim ceva snoave …
Când ai un atelier și nu te primește la servici, că-i musai să lucrezi de acasă, e boierie mare.
Sănătate nesfârșită dragii mei!