Mi-am făcut biroul de acasă dintr-un blat de stejar decupat greșit

biroul meu de acasă - stejar masiv

Biroul meu de acasă este o piesă din stejar masiv, recuperat în loc să fie deșeu. Are într-un colț un petic, un decupaj poziționat greșit acoperit cu o bucată de lemn și finisat Old Brown Mat. Suprafața este șlefuită fin, dar pot simți fibra lemnului la atingere.

Cred cu tărie că nu trebuie pierdut lemn nobil, chiar dacă sunt situații când intervine ceva și piesa respectivă nu mai corespunde perfecțiunii. Cel de mai jos este cel livrat, cu decupajul în poziția corectă.

Cel pe care îl am eu are pare identic, însă nu are gaura respectivă. Cu toate astea biroul meu este perfect, are o poveste, iar imperfecțiunea din blat nu face decât să îmi amintească și să zâmbesc.

biroul Alumni Brasov
Mi-am făcut biroul de acasă dintr-un blat de stejar decupat greșit 16

Am avut un proiect cu mai multe piese de mobilier pentru o mare companie din domeniul prelucrării aluminiului din zona Brașovului și am rămas cu acest blat decupat greșit.

blatul de la biroul meu
Mi-am făcut biroul de acasă dintr-un blat de stejar decupat greșit 17

Exact așa cum se vede în imagine, cu decupajul în stânga sus e poziționat și acum când scriu acest articol. Băieții din finisaj au ”înlemnit” când au realizat că l-au ”greșit” și clientul nu acceptă decupajul în această poziție.

În secunda doi deja l-am adoptat, până atunci doar cochetam cu ideea de a schimba biroul de acasă, dar pe loc s-a adeverit că ”nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește” Eu m-am nimerit să fiu beneficiarul ad-hoc.

montaj picioare în fabrică
Mi-am făcut biroul de acasă dintr-un blat de stejar decupat greșit 18

I-am pus picioare Maddison ca și piesei livrate la Brașov, tot negre. Îmi place nespus, e biroul pe care mi l-am dorit și-l am fără să-l fi comandat. Inițial aș fi optat pentru modelul de picioare de la masa Georgia, o consider una dintre cele mai reușite și simple. Aici e schepsisul, cred că simplitatea e cea mai greu de atins.

L-am dus acasă și am realizat că picioarele trebuie montate la maximul extremităților, altfel nu am loc alături de consoarta multiubită. Mi-am suflecat mânecile și am demontat ranforsarea de pe capăt, am dat alte găuri și am montat bucșele îngropate în noile poziții.

montaj picioare si ranforsare
Mi-am făcut biroul de acasă dintr-un blat de stejar decupat greșit 19

Se vede bine peticul din blat, mai ales de dedesubt, însă de pe blat, dintr-un colț, e complet insesizabil.

peticul de pe blatul de la biroul de acasa
Mi-am făcut biroul de acasă dintr-un blat de stejar decupat greșit 20

Partea asta cu reparația este fix în spatele monitorului. În rest, blatul e impecabil, are noduri și coloraturi în fibră fix cât îi trebuie ca să fie un blat de lemn masiv de stejar absolut spectaculos.

C’est bon, ça va.

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.