Blat de bucatarie din lemn masiv de stejar de 40 mm grosime

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels (1)

Textul descriptiv pentru un blat de bucatarie din lemn poate conține atribute sau cote dimensionale, însă ceea ce este cel mai edificator pentru decizia de achiziție este ceea ce se vede într-o imagine. Sunt enorm de multe cazuri în care surferii online răsfoiesc paginile web parcurgând cu privirea doar imaginile. Dacă găsesc poze potrivite cu ceea ce caută se opresc și se informează mai în amănunt.

E adevărat că în online căutați prescurtări de fraze, fără cuvinte de legătură, cum ar fi – mobilă bucătărie, baterii bucătărie, chiuvete bucatarie, blat bucătărie ? Ca urmare veți primi rezultate de cele mai multe ori de la marile concerne ce acaparează spațiul online și nu veți avea suficientă răbdare să parcurgeți 3-4 pagini de rezultate Google, sortând și citind pentru a identifica soluția cu raportul preț/calitate cel mai rezonabil. Am învățat că valoarea se găsește cu greu, iar reclama se face de regulă fie la ce nu se vinde, fie la ce este în cantitate prea mare.

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels

Cred că spațiu mobilat din bucătărie este alături de masa si scaune unul dintre cele mai importante, dacă considerăm ca factor determinant timpul efectiv petrecut activ într-o încăpere. Bine, exclud din start persoanele care deformează canapeaua și estompează scrisul de pe tastatura telecomenzii, acolo nu mă pronunț și nu comentez. Bucătăria cu blatul de bucatarie din lemn masiv este un indiciu să știți sigur că proprietarii acelei locuințe chiar petrec mult timp gătind, altfel nu ar fi investit în detalii. Lemnul pentru blat trebuie să fie întreținut cu grijă, oferind ca răsplată căldură și confort, plus un aspect greu de înlocuit cu alt material. Chiar daca utilizarea frecventa lasă urme pe blatul de bucătărie, nu e nevoie de un profesionist pentru întreținerea lui.

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels (1)
blat de bucatarie din lemn fabricat de Dippanels

Opinia mea despre materialul din care trebuie să fie blatul de bucătărie este justificată în primul rând de utilitate, înainte de aspect. Stejarul, înainte de toate, are o estetică care surclasează piatra, fără tăgadă, de aceea daca alegi un blat de bucatarie din lemn masiv e bine să știi că are nevoie de o îngrijire specială. Lemnul masiv poate fi recondiționat în cazul unor accidente, poate căpăta strălucirea de nou, după eforturi destul de mari, nu este casant și suferă doar din cauza umidității și a căldurii.

Eu deja am ales piatra pentru locuința mea, dar poate la o a doua alegere s-ar putea să cântăresc și lemnul, pe care acum 5 ani, sub forma constructivă de atunci, nici nu l-am luat în calcul. Costurile sunt relativ similare, dar depind cel mai mult de zona geografica de unde sunteți. Aici, în Maramureș, și piatra și lemnul sunt facil de obținut, la costuri decente. Nu aș alege la jumatate de preț PAL melaminat sau MDF lucios, nu este un cost justificat.

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels (1)
blat de bucatarie din lemn

Colegii de la Dippanels din Brașov, ne-au furnizat un set de imagini cu un blat de Stejar Natural, la care panoul este lipit tip parchet. Avantajul constructiv al acestui tip de îmbinare este că reduce foarte mult posibilitatea deformării lemnului la acțiunea umezelii și a căldurii, prin scăderea dimensiunii fiecărui element și dispunerea lor pe contrafibră. Tensiunile din fibră sunt reduse ca intensitate față de blaturile construite din elemente continue longitudinale. Cum noi producem doar acest tip de blaturi, pentru mese, m-am ferit să consider lemnul ca opțiune, însă în varianta construită de Dippanels riscul este mult diminuat și utilizarea lemnului este o opțiune de luat în calcul.

Cei 40 de mm grosime pentru blatul de bucatarie din lemn masiv din imagini justifică rezistența, însă și costul celor aproape 6 m liniari folosiți pentru mobilarea bucătăriei fotografiate. Valoarea de 2350 de lei include și decupajele necesare pentru electrocasnicele încorporabile și chiuveta. Mai exact, cele două blaturi au dimensiunile de 600×4300 mm și 500×1600 mm. Finisajul este ulei, aplicat în 3 straturi, vă recomand să solicitați informații despre întreținere, când faceți comanda.

Citește cum poți alege inspirat și rapid sa-ți mobilezi bucătăria – Mobila de bucatarie IKEA înnobilată cu blat de frasin de la Dippanels

Înainte de asta puteți urmări instrucțiunile celor de la Dippanels, din clipul postat pe Youtube.

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels (1)
blat de bucatarie din lemn

Alegeți chibzuit, în cunoștință de cauză, dacă ceva vă este neclar, întrebați. Aici vorbim despre lemn nu despre baterii bucătărie sau PAL melaminat, termeni dezarticulați ce hrănesc algoritmi de căutare. Noi nu fabricăm mobilă de bucătărie, cum nu o fac nici cei de la Dippanels, însă furnizăm componente care completează cu plus calitate amenajările interioare pentru cititorii noștri.

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels (1)
blat de bucatarie din lemn

Un blat de bucatarie din lemn de stejar este o investiție dar și o declarație de afinitate pentru natural. Susținem meșterii individuali, fabricile locale, care produc din materiale autohtone și recomandăm ca fiecare amenajare să aibă piesele din puzzle adunate de la entități cu adevărat specializate. Valoare și calitate nu veți găsi pentru toate domeniile într-un singur loc.

Vă recomandăm să citiți pe aceeași temă :

Despre trepte din stejar – Trepte din stejar masiv – procesul de la comandă până la montaj

Despre usi glisante – Usi culisante din 4 foi – 2 fixe și 2 centrale mobile – Iplan Furniture

Despre mobilier de baie –Suporturi din lemn de stejar pentru chiuvete – proiecte unicate

blat de bucatarie din lemn masiv de stejar - Dippanels (1)
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce preț are blatu de 40mm

  2. #3 Comentariu nou

    Buna seara, amnevoie de un blat penyru bucatarie din stejar,,62 latime, 315cm lungime, grosime 2-4cm, ma puteti ajuta, car ar costa? In Bucuresti, multumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.