Masa eleganta Lyyra – Masa living – din Stejar Masiv 100%

masa eleganta Lyyra

Am căutat după mai mulți termeni – masa dining, masa living, masa sufragerie și cred că în spațiul online românesc nu găsești o masa eleganta mai frumoasa decât modelul Lyyra.

masa eleganta Lyyra

Este fabricată din stejar masiv integral, din cer – varianta cu fibra mai sălbatică, cu imperfecțiuni naturale evidente, dar extrem de frumoase. Nodurile și crăpăturile din această masa eleganta o transpun în segmentul de mobila din lemn masiv autentică, unde Natura a lăsat la vedere detalii caracteristice lemnului masiv, Alegerea inspirată a unui finisaj, care să poată integra aceasta masa eleganta în spațiul pe care îl va deservi poate scoate în evidență piesa centrală sau poate asorta alte piese de mobilier care au rol principal în încăpere.

masa eleganta Lyyra

Blatul mesei este fabricat dintr-un panou cu grosimea de 3 cm dublat pe tot perimetru până la grosimea de 6 cm. Picioarele care echipează masa au forma unei vaze deschise, sugerând forma instrumentului muzical mai mic decât harpa – lira. Lira este instrumentul cel mai bine cunoscut în Grecia Antică, iar poezia lirică este definiția pentru recitarea unor poeme, acompaniat de sunele lirei. N-am montat corzi la picioarele acestei mese, însă nimic nu vă împiedică să o faceți, accesorizând unic această piesă de mobilier absolut superbă.

Echiparea cu scaune trebuie chibzuită foarte bine, ar fi recomandat ca numărul ocupanților să fie unul redus, mult sub capacitatea blatului. Putem produce variante de mese cu blat de 180×90, echipate cu două picioare, însă dimensiunile mari, de peste 300×100 cm pentru un blat, unde se montează trei astfel de picioare, scot în evidență caracterul distinct al unei piese de mobilier frumoase. Utilitatea este evidentă, însă aportul estetic este punctul forte pentru a alege masa eleganta Lyyra. Din punctul meu de vedere o laterală lungă a acestei mese ar trebui să rămână ne-acoperită de scaune. Construim tipuri si modele diverse de mese, echipate cu picioare stilizate, iar alegerea între o masa eleganta fixă și o masă extensibilă trebuie justificată din rațiuni ce țin de întregul aranjament al spațiului unde urmează a fi amplasată.

Fetele de masa folosite pentru aceste blaturi de stejar masiv este vital să nu acopere fibra lemnului. Vă recomand sa folositi placemate-uri sau Tete-a-tete, așa cum sunt cele de la Serveteleduni.ro. Duni este producător suedez și oferă soluții pentru mesele festive, cu eleganță desăvârșită. Fața de masă care acoperă blatul, cu falduri ce ajung la nivelul pardoselii, nu se mai folosește decât pentru mobilier în stil clasic, furniruit, sau de calitate îndoielnică.

masa eleganta Lyyra

Înainte să alegi o fata de masa sau să decizi fetele de masa pe care le vei utiliza pentru un spațiu HORECA, poți vedea imagini inspiraționale în articolul – Cum pui în valoare o masa din lemn masiv in cadru festiv?  Pentru un stil clasic decizia alegerii pentru corpuri de iluminat poate găsi multe idei din Candelabre somptuoase și mobila clasică din lemn masiv. Astăzi recomand pentru tot ce poate influența alegerea unui tip de masa eleganta și Accesorii profesionale pentru mese, fabricate din lemn, ca să puteți creiona un tablou complet, fără intervenția unei designer.

masa eleganta Lyyra

Finisajul cu lac poliuretanic, în 3 straturi asigură o protecție suficientă pentru utilizare rezidențială pentru a feri masa timp de decenii de accidente ușoare. În cazul în care se întâmplă neprevăzuturi, cu impact major asupra esteticii lemnul masiv poate fi refinisat ușor. Oferim servicii post-garanție pentru astfel de cazuri. Pentru probleme simple de aspect, mici zgârieturi sau zone cu dimensiuni reduse ale zgârieturilor apărute vă recomand să citiți articolul – Reparatii pentru mobila din lemn masiv – pentru a afla metode simple de remediere, la fața locului.

Consider scaunele model Birmingham ca fiind foarte potrivite pentru această masă, dar și seria Tabak sau Roxy s-ar ridica la nivelul de eleganță impus, ca scaune dining cu accente decorative conferite prin alegerea stofei. Am publicat anterior un articol în care am arătat surprins cum scaunele pot fi elemente de decoratiuni interioare fantastic de importante, când cneva îndrăznește să abordeze stofe surprinzătoare ca textură și imprimei. Vă invit să aruncați o privire –Explozie de culoare pe tapițeria unor modele de scaune clasice. Stofa aplicată pe scaunele Clinton și Birmingham din acest articol duce servirea mesei la un alt nivel senzorial, cred că e imposibil de făcut abstracție de la explozia de culori ce te înconjoară.

Masa rotunda Victoria, prezentată anterior în articolul –Masa rotunda din stejar salbatic – Modelul Victoria– este o alternativă cu aceeași eleganță pentru încăperi pătrate. Avantajele așezării la o masa rotunda au ca prim factor din listă posibilitatea ca toți comesenii să discute între ei liber.

Încă nu am publicat acest model de masă în catalogul de mobilă, dar putem lua legătura prin email – calin@stejarmasiv.ro

Cu drag, de frumos și eleganță!

masa eleganta Lyyra
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.