Picioare metalice și blat din stejar masiv – Rustic Industrial

Mesele cu picioare metalice sunt o opțiune de bază în aranjamentele rustic industriale. Masa Sigma este modelul de top

blat lemn masiv si picioare metalice modele de mese

Timpul aduce schimbări și jonglând cu conceptul de bază care încorporează picioare metalice și blat din lemn masiv de stejar/cer producem tot mai multe soluții de design. Simplitatea este o soluție și simplificând formele, inovând, putem păstra cald și proaspăt acest trend apreciat.

blat lemn masiv si picioare metalice
modele de mese

Mai puțin înseamnă mai mult, întotdeauna. Nu mai este un citat, ci o axiomă. Lemnul pe tăblia unei mese nu poate fi simplificat mai mult decât la forma sa de bază, cu aspect natural, fără adaosuri de design, ci doar prelucrat cu atenție și grijă. Poate că pentru un ochi neavizat blatul mesei este doar o alipire de scânduri, însă vă spun că tocmai asta este minuțiozitatea și frumusețea, în a găsi așezarea unor elemente selectate astfel încât rezultatul final să fie estetic plăcut. Imperfecțiunea este azi artă, iar penelul capodoperelor îl ține Mama Natură.

Nici un blat nu este asemănător cu un altul, în afara principiilor de construcție. Două blaturi de mese, din același tip, au blaturi total diferite, similare doar ca și cote dimensionale.

cere pret mobila mobel amadeus

A fi sau a nu fi – Masa Tripod

În funcție de unghiul sub care este privită, masa Tripod are picioarele metalice evidențiate și estompate vederii, pe rând, în perechi. Poziția de montaj duce la aspect aparent pentru câte două picioare metalice și la percepția suspendării pentru celelate două, văzute din profil. Dacă scaunele folosite nu ascund total picioarele mesei, atunci efectul este sesizabil. Partea frumoasă a designului pentru mese este că pentru proprietar devine obișnuință după o perioadă, dar trezește interesul musafirilor nefamiliarizați cu acest design și readuce în discuție aprecierea pentru design.

masa tripod picioare metalice
masa Tripod
masa tripod picioare metalice
blat din stejar/cer
masa tripod picioare metalice
detaliu baza picioare metalice
masa tripod picioare metalice
detaliu picior masa Tripod

Opțiuni dimensionale – blat de 2 cm cu bordura dublată la 4 cm

 • 180×100
 • 200×100
 • 220×100
 • 240×100

Masa Sigma – Picioare metalice in forma literei grecești

Accesați direct pagina din catalog pentru masa Sigma

Conturul unor picioare din lemn clasice, reprodus de picioare metalice, însumat cu textura suprafețelor care atrag magneții rezultă spectaculos sub forma unei mese, în prezența blatului din stejar masiv. Oțelul inoxidabil este disponibil doar pentru variantele de mese Premium, care pot fi echipate cu două grosimi diferite de blat. Imperfecțiunile lemnului contrastează cu puritatea metalică a picioarelor, ducând la o medie rezonabilă per total.

Modelul de masă Sigma este varianta cea mai cerută și livrară în România.

masa Sigma picioare metalice
Masa Sigma
masa Sigma picioare metalice
detaliu picior metalic la textura finisarii suprafetei
masa Sigma picioare metalice
detaliu picior metalic la nivelul pardoselii
masa Sigma picioare metalice
detaliu picior metalic la nivel median

Opțiuni dimensionale

– blat de 2 cm cu bordura dublată la 4 cm 

– blat de 3 cm grosime cu bordura dublata la 6 cm

 • 180×100
 • 200×100
 • 220×100
 • 240×100

Masa Slim Curve – concept clasic reinterpretat

Față de lemn, rezistența sporită a picioarelor metalice mai aduce un aport care permite reducerea formelor la variante de bază, cel puțin înjumătățite. Aceste picioare metalice sunt simbolizează doar forma de bază a lemnului, doar două fețe din cele 4 ale lemnului, și acestea reduse pe diagonală. Curbura ușoară a capatului îngust permite ca prinderea să se facă mai spre interior față de cât ar fi necesar structural la un picior de lemn. Acest artificiu tehnic eliberează din presiunea de spațiu de pe perimetru mesei, permițând ocupanților să ocupe mai confortabil poziții în jurul blatului.

Este o soluție recomandată pentru a pune în evidență scaunele sau blatul. Aproape că uiți că masa e sprijinită pe picioare metalice, pare să leviteze.

masa Slim Curve
Masa SLim Curve – vedere laterala
masa Slim Curve
Masa SLim Curve – vedere frontala
masa Slim Curve
Masa SLim Curve – detaliu prindere picior

Opțiuni dimensionale – blat de 2 cm cu bordura dublată la 4 cm

 • 180×100
 • 200×100
 • 220×100
 • 240×100

Vom adăuga și pune la dispoziție pentru comenzi aceste modele de mese cu picioare metalice din stilul rustic industrial, în catalogul de mobila.

Ultima dată am mai prezentat un set de trei mese similare ca idee de construcție, însă diferite ca design în articolul 3 variante de mese din stejar cu picioare metalice

Am livrat în 2018 o masă Sigma pentru ședințe sau masă de consiliu, cum îi mai spune. Citește și : Masa model Sigma 360 cm – blat din 2 segmente, echipata cu 3 picioare metalice

masa Slim Curve picioare metalice
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.