Boluri de lemn și abajur pentru veioza strunjite artizanal

strunjirea lemnului fabricarea unui abajur

Cel puțin sper să fim cu toții de acord că rezultatele muncii celor prezentați în clipurile de pe Youtube sunt frumoase. Despre drumul parcurs până acolo, cheltuiala sau risipa … de lemn sau de tehnologie, rămâne la aprecierea fiecăruia. Eu n-aș fi consumat un buștean întreg pentru nimic în lume ca să fac un abajur, mi se pare lipsă de respect la adresa naturii, mai bine lua furnir și-l făcea tub. Din volumul acela de lemn ar fi facut 30 de abajururi.

strunjirea lemnului
fabricarea unui abajur

Astăzi am stat și m-am uitat la rând la chestii de strunjit. Utilajele mi se par spectaculoase, dar ceea ce m-a impresionat cel mai mult este diversitatea sculelor adiționale, suporturi de dălți … N-aveam idee că un strung poate avea atât de multe utilizări și sunt convins că nevoie te învață. Fiecare dintre accesoriile ca re ajută la realizarea unei părți din prelucrarea lemnului sunt sigur că a fost inventată artizanat de cineva care a preferat să lucreaza mai mult atunci când a imaginat scula ajutătoare, ca mai apoi să fluiere lejer la utilizarea ei. O idee bună merită pusă în practică și astfel cineva care vede mai departe decât utilizarea directă ajunge să o producă la scară mare și să facă profit din comercializarea lor.

Partea bună este că beneficiu e multiplu, și alți meșteri ajung să se bucure de un rezultat spectaculor al muncii lor, cu ajutorul acestor accesorii, dar fără chinuiala dinaintea achiziției.

Boluri din lemn strunjit

Abajur din furnir de lemn

Spirala din lemn

O parte din operațiunile prezentate aici au fost prezentate și în articolele anterioare:

Fiecare firma prezentată în articolele de mai sus o cunosc personal și am achiziționat lucruri produse de ei.

Cu drag, de pricepere și lemn.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.