Bucataria Giorgia – produs italian cu aspect de exceptie

Bucataria Giorgia Bucataria Giorgia

Pentru bucataria Giorgia aș fi avut 100% aprecieri dacă materialul din care este fabricată ar fi fost lemn masiv, de orice fel. Nu neapărat stejar, dar masiv, măcar panel, măcar MDF-ul sau PAL-ul să fi fost acoperit de un strat de masiv de 3-5 mm. Am primit PDF-ul de la un client care va echipa ( … bănuiesc) acest model de bucătărie produs de Landini Cucine cu o banchetă Roxy și 3 fotolii Roxy, tapițate cu stofă Madagascar – imitație de piele, comandate de la noi. Îmi doresc imagini cu amenajarea finală și promit să le public dacă le voi primi.

Am parcurs imaginile cuprinse în acest pliant de prezentare cu o minunare și încântare care m-a făcut să revizuiesc recomandarea de a nu folosi lemn masiv pentru mobila de bucătărie. Am căutat și am găsit greu referințe asupra producătorului fiind foarte curios dacă finisajul este aplicat pe lemn masiv. Culoarea, dar mai ales finisajul în tonuri de lemn refolosit, cu aspect vizibil de imperfecțiuni naturale este spectaculos, însă imaginea totală este știrbită din spectaculozitate pentru că este un desen imprimat în melamină. Așa e ușor, calculatorul produce orice aspect prin imprimare. Ar fi fost o operă de artă realizarea acestui finisaj pe lemn masiv.

Ceea ce apreciez eu cel mai mult când dau cu ochii de o ”cucina italiana” adevărată, clasică, cum este bucataria Giorgia, este forma și modulele cu care vine echipată. Sertarele acelea mici, dispuse pe un grid, încorporarea hotei de formă clasică, spațiile libere pentru decorațiuni din mobila de perete și insulă, echiparea cu geam a unor uși, accesoriile de feronerie și design plus pictura de pe sticlă sunt fenomenale.

Imagini cu bucataria Giorgia

Am mai prezentat astfel de bucătării, în soluții de mobila de bucătărie zidită, sau piese provenite de la alți producători. Respect deosebit designul de proveniență italiană, dar doar din zona clasicului. Și când spui doar Pininfarina, e destul ca să exclami admirativ la formele desenate în domeniul auto. Vechea școală de design, mobila din Florența, istoria artiștilor din peninsula, totul creditează nația italiană cu o aură asupra artei greu de egalat. Nu este valabil asupra tehnicii, unde se diferențiază pe segmente calitatea, însă tot ce are aportul muzelor din artă este deosebit și merită aprecierea unanimă.

Italienii specifica pe site-ul lor toate materialele folosite si doar scaunele oferite, ca echipări la mai multe modele si forme de mese, sunt fabricate din fag masiv, cu țesătură de paie și finisaj similar cu nucul. Am stat pe Google translate copiind diverse pasaje pentru a afla dacă nu este posibilă și opțiunea de material de lemn masiv pentru această bucătărie, insă am căutat în van.

Oricum aspectul este de milioane, îi admir și respect munca lor, sunt sigur că prețul reflectă 75 % designul.

Cu drag, de mobilă clasică.

Bucataria Giorgia
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ar merita sa scrieti si despre bucataria Lucrezia produsa de aceeasi companie italiana (Landini Cucine) – este TOTAL spectaculoasa, in special versiunea in culoare castanie-wenghe. Este vorba de lemn de frasin periat (masiv, 24 mm grosime fronturi); pentru ca este periat – se simte la maina fibra lemnului (relieful), iar baitul pe wenghe scoate si mai mult in evidenta fibra lemnului (spre deosebire de versiunile pe maro si alb); puteti gasi pozele pe site-ul Mobexpert; bucataria este chiar expusa in show-room-ul Mobexpert din Bucuresti, Baneasa; pacat ca in afara de fronturi – totul este PAL; dar fronturile sunt de milioane!
    Oare cand vom invata si noi sa producem asemenea bijuterii?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.