Budane mari din stejar din Republica Moldova

budane din stejar caucazian 12000 litri

Am primit un apel și numărul începea cu +373… de la un român de peste Prut, care are budane din stejar și mi-a cerut să le prezint cititorilor revistei. Acum câțiva ani am scris mai multe articole despre butoaiele din stejar, fiind fascinat de lumea hrubelor și cramelor unde vinul se pregătea pentru papilele gustative ale celor inițiați. Documentarea despre oțetul balsamic și apoi testarea pe viu a diferenței de gust a fost un deliciu atât intelectual cât și senzorial.

Mobila din doage este un alt subiect extrem de nișat unde tâmplarii care acordă timp și preocupare pot scoate din budane valori reale.

masuta de cafea din butoi

Este al doilea articol pe care îl scriu la acest subiect, primul articol – Lemn vechi din doage de butoi a avut un real succes și acele butoaie s-au cumpărat prin contactul direct în urma citirii articolului publicat în 2015.

budane din stejar 12000 litri
Budane din stejar Caucazian, din Moldova – 12000 litri

Budane din Moldova – 12.000 de litri – disponibile azi – 10 iunie 2020

Pe scurt, treaba stă astfel : sunt disponibile 10 budane noi + 28 budane de mana a doua (au fost in utilizare 2 ani pentru pastrarea vinului alb). Când zic budane mă refer la butoaie cu adevărat mari, baricurile au doar 225 de litri. Aceste budane din Moldova, din Chișinău au câte 12.000 de litri fiecare și sunt fabricate din stejar caucazian. Grosimea doagei este de 7 cm, iar cercurile de fier sunt de 6 mm grosime.

Gabaritic fiecare are dimensiunile de 2800 x 2100 x 2700 mm.

Dacă ar fi după mine, excluzând utilizarea în domeniu vinificației aș putea mege cu gândul spre utilizarea ca și căzi de jacuzzi, ies 2 dintr-un butoi sau căsuțe din lemn tematice din butoaie reconvertite. Pentru un producător de vinuri se poate construi un punct de vânzare similar cu cel descris într-un articol mai demult – Butoi vechi transformat în spațiu inedit de comercializare vin.

Dacă tot distanțarea fizică este subiect de actualitate cred că agroturismul cu specific poate folosi ocazia să ofere în locul unui glamping sub pânză confortul și siguranța somnului din interiorul unui astfel de butoi uriaș. Volumul de 12.000 de litri este echivalentul a 12 mc, ceea ce s-ar putea rezuma la o cameră de 300x300x200 cm.

Firma care le vinde are datele de contact de mai jos:

Eduard Cojocaru
s.c. INDUTEHGRUP SRL
tel.+37369252088
fax.+37322595013
www.indutechgrup.com

Vă rog contactați-i direct, dacă sunteți interesat de achiziția acestor piese, nu mă ocup de intermediere ci doar mi-am adus contribuția pentru răspândirea veștii.

M-aș bucura să primesc poze cu amplasarea unuia sau a mai multor budane, dacă se vor cumpăra de către cineva din România.

Pont Gratuit – ce părere ai de imaginea de mai jos?

cadă din lemn cu încălzire pe lemne
cadă din lemn cu încălzire pe lemne

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

budane 12000 litri stejar caucazian
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    cred ca la casa bunicilor mai am 2 butoaie mari ; unul era botezat Tiberiu dupa numele tatalui meu ,
    iar altul Vergilia dupa numele bunicii; nu am mai intrat in magazia aia de vre o 5 ani ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.