Buturuga Design – nimic fără pasiune!

Buturuga Design

Buturuga Design e un atelier de creație din București, pornit din pasiunea pentru lemn a unuia dintre cei mai cunoscuți percuționiști de la noi, Ciprian Marcu. Plimbându-se prin Verona, orașul în care s-a trăit cea mai frumoasă și tristă poveste de iubire, cea dintre Romeo și Julieta, Ciprian a intrat într-un magazin de artizanat, plin cu obiecte confecționate din lemn. Și-a reamintit de orele de atelier din școala generală și de pasiunea pentru munca cu lemnul.

Artistul rămâne tot artist în tot ce face, și astfel, reîntors acasă, s-a apucat de treabă cu gândul să-și deschidă propriul său atelier. Articolele, imaginile și tutorialele de pe net i-au fost primii profesori și îndrumători, iar ca materie de lucru a folosit lemnul recuperat de la copaci toaletati, resturi de materiale lemnoase neutilizabile, crengi rupte de vânt, purtate de râuri… Când tatăl său curăță copacii din grădină primăvara, Ciprian e acolo să recupereze crengile, promițându-le o nouă viață.

Buturuga Design

Filozofia noastră nu este despre lucruri, este despre povești. Creațiile noastre provin din starea reală a materiilor, cărora le dăm o altă utilitate . Materialele pe care le folosim pot fi uneori recuperate, alteori greu utilizabile, dar au întotdeauna o putere pregnantă pentru a crea povești. Inspirați de natură, formele, volumele și liniile sunt păstrate într-o estetică pură. Bunăstarea materialului este completată de aspectul expresiv al produselor tratate manual, astfel încât piesa finală să rețină urmele procesului. [sursa]

Buturuga Design

Citește și: Suporturi de sticle de vin – câte sticle de vin stocați în casă? Nu în cramă.

Primele încercări au fost obiecte construite pentru casa și pentru prieteni. Buturuga Design a început din joacă, iar motivația de a continua această joacă vine atât din aprecierea oferită de cei din jur, cât și din satisfacția și bucuria pe care ți-o dă starea de a crea, plus munca în acest proiect alături de partenera lui. Vom urmări pe viitor cum se va împărți Ciprian între muzică și crengile copacilor, sau ce alte materiale va alege pentru creațiile sale. Până atunci, bucurați-vă privirea!

Buturuga Design

Buturuga Design

Buturuga Design

Buturuga Design
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua,

    Cu as putea lua legatura cu cei de la atelierul Buturuga Design?

    Alex

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.