Cabana perfecta pentru schioarea din mine

schi in Norvegia

Pentru cabana perfecta trebuie mai întâi definită ocupația perfectă ce va avea loc în acel spațiu/zonă/moment.

„Schiul ne face sa ne simtim mici si ne reaminteste despre adevarata dimensiune umana”, spune Papa Benedict al XVI-lea, un impătimit al acestui sport de iarna, iar eu nu pot decat sa fiu de acord cu el. Am ales acest citat in introducerea acestui articol, pentru a sublinia una dintre pasiunile mele: schiatul.

Pentru un alt Papa s-a construit – Scaunul Papal – procesul din atelierul Valger Lemn din Blaj

Potrivit istoriei,schiul a aparut, cu mii de ani in urma, in Europa de Nord si Asia. Se pare ca primii schiori  si-au construit patinele din oase de animale legate de incaltaminte cu snururi din piele. Schiurile din lemn gasite in Norvegia, Finlanda si Suedia au intre 2500 si 5000 ani vechime. Acestea erau folosite doar pentru suprafete plane tinand cont de faptul ca partea lunga si ingusta nu ramanea atasata de gheata atunci cand  oamenii incercau sa coboare dealul. Am ramas surprinsa cand am aflat ca a existat o perioada in care schiurile erau folosite in razboi. In timpul bataliei de la Oslo, din Norvegia ( 1200), localnicii foloseau schiurile pentru a ii spiona pe inamicii suedezi.

Acum, sa ne intoarcem la sportul in sine, de altfel si partea ceea mai distractiva. Deocamdata nu am avut sansa sa schiez in afara tarii, si din cate am auzit am ratat (pana acum) una dintre cele mai frumoase experiente care o poate avea un impatimit al acestui sport. Conditiile par a fi destul de diferite, fata de ceea ce tarisoara noastra poate oferi, atat in ceea ce priveste conditia partiilor, peisajele inconjuratoare si nu in ultimul rand designul interior al cabanelor special amenajate pentru schiori. Am vazut de curand, o cabana, situata in Norvegia, si am stiut ca trebuie sa postez despre ea ( cred ca veti ramane la fel de impresionati ca si mine). Acesta este locul perfect pentru mine: partii excelente( ca doar e Norvegia), jacuzi fierbinte dupa o zi energica pe partie si un design interior de exceptie fara de care fericirea mea nu fi fost completa.

cabana perfecta

cabana de vis

cabana perfecta

cabana perfecta
cabana perfecta – home cinema
cabana perfecta
cabana perfecta – dining
cabana perfecta
cabana perfecta – dormitor

cabana perfecta

cabana perfecta
cabana perfecta – intrare

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →