Lemn dulce din domeniu culinar

radacina de lemn dulce

Incantarea pentru simturi ale lemnului nu se opreste la imagine si simtul tactil. In domeniul mirodeniilor, cu efecte curative si proprietati neturiste in tratarea diverselor afectiuni, lemnul dulce este cunoscut de multi ani. Dupa cunostintele mele, pentru igiena orala, datorita gustului placut si a proprietatilor antiseptice, astringente si cicatrizante, mestecatul de radacina de lemn dulce este o practica veche. Pe masura ce am aflat mai multe am descoperit ca lemnul dulce acopera o plaja mare de intrebuintari atat in domeniul farmaceutic cat si al alimentatiei, fiind folosit datorita aromei specifice in fabricarea unor produse dulci, foarte apreciate, care au ajuns sa fie considerate traditionale, cat si in aromatizarea tuturor tutunurilor si chiar in compozitia berii Guiness.

radacina de lemn dulce

Sub forma de tinctura, extract, decoct, pulbere sau pur si simplu in stare naturala de bucatele de lemn legate in manunchi, lemnul dulce este prezent in ofertele generale ale magazinelor naturiste sau pe rafturile farmaciilor. Se presupune ca e un adjuvant benefic in ameliorarea diabetului prin suprimarea inhibitiei de productie a insulinei. Se recomanda pentru tratarea afectiunilor pielii, diminuarea cicatricilor, imbunatatirea aspectului si afectiunilor pielii, ca si dermatitele, eczemele sau iritatiile, datorita proprietatilor anti-microbiene si anti-inflamatorii. Denumirea greceasca este ” glykeia rhiza”, adica radacina dulce si se aplica si substantei active ce o contine lemnul dulce „glicorzhina”. Acest compus are proprietati antivirale, antialergice si antispasmodice cunoscute de multa vreme alaturri de efectul laxativ mediu si expectorant.

lemn dulce

In realitate, planta care poarta acest nume este un arbust, de inaltime mica, pana in 1,5 m, de la care primavara si toamana se recolteaza doar radacinile. Pe tot globul, indiferent de cultura sau regiune geografica, arbustul este apreciat si utilizat in ameliorarea multor afectiuni, calitatile complementare ale diferitelor variatiuni acoperind aproape intreg spectrul medical al tratamentelor naturiste.

arbust

In domeniul condimentelor acest lemn dulce este unul din ingredientele din care este facut amestecul chinezesc „5 Arome”, iar japonezii il folosesc cu succes in dietele cu efect de ameliorare a efectelor hormonale nedorite pentru imbunatatirea ovulatiei la femeile cu disfunctii in acest sens, prin inhibarea hormonului masculin.

radacina

Pe piață sunt foarte cunoscute rotocoalele de guma neagra fabricate de Haribo cu un gust patrunzator si neconvențional totodată – se datorează extractului de lemn dulce. In bucatarie, maestrii bucatari i-au păstrat un loc de cinste, recomandând a fi folosit cu moderație, pentru a nu diminua aromele ci doar pentru a le pune mai bine in valoare

dulciuri
batoane
extract de lemn dulce
rădăcina de lemn dulce
fâșii de lemn dulce

Cu drag de gust bun.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Lemn dulce din domeniu culinar 13
radacina de lemn dulce
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →