Cameră pentru audiții excepționale – o investiție fără plafon superior

cameră pentru audiții - fotoliul Eames

Pentru că recent am ajuns până la sediul Meze din Baia Mare, unde sunetul pentru audiofili pretențioși își găsește răspunsul, am avut o discuție despre audiții și cum ar fi o cameră pentru audiții dedicată unui sunet pur, excepțional.

cameră pentru audiții

Putem face o polemică nesfârșită care să susțină sau să conteste branduri internaționale. Orice iluștri necunoscuți pasionați de sunet Hi-Fi pot demonta cele mai bune scule audio doar din cauza particularităților fiziologice care nu ne permit să percepem identic sunetul. Unele urechi au dezvoltate simțuri destinate frecvențelor joase sau dimpotrivă, celor înalte. Acuitatea auditivă mi-a fost testată mai demult, când încercam să abordez un post la ROMATSA și am avut parte de un test la o clinică medicală militară. Mda … n-aveau cofraje de ouă pe pereți …

Mobilierul mi se pare partea cea mai interesantă, din punctul meu de vedere, însă o cameră pentru audiții este compusă din mult mai multe:

Merită să urmăriți seria de mai sus, veți afla că cele aproape 1000 de comentarii și peste 1.000.000 de vizualizări au direcții foarte nebănuite de abordare a subiectului. Cei mai mulți comentatori nu înțeleg rostul investirii unei averi în camere pentru audiții perfecte, deși sunt mult mai puțini care comentează când un șeic își cumpără un bolid auto.

  • camera trebuie să nu aibă ecouri – pereții trebuie insonorizați cu materiale absorbate : vinil, spume, panouri sau uși ori fereste fonoabsorbante
  • pardoseala și tavanul trebuie supuse unui tratament simlar, materialele necesare sunt scumpe, iar specialiștii greu de găsit și costisitori
  • aparatura de redare de inaltă fidelitate
  • sistemul de sunet cu boxe perfect poziționat față de punctul de audiție perfectă
  • fotoliu sau canapea pentru uitare, pentru abandonarea tuturor gândurilor doar către sunet

Am căutat în principal care este scaunul potrivit la o cameră pentru audiții la cele mai înalte standarde și am zâmbit găsind în cele mai multe imagini fotoliul Eames.

cameră pentru audiții - fotoliul Eames
fotoliul Eames

Nu departe am văzut și Gravity Balans Chair, un produs imaginat de Peter Opsvik. Am scris mai demult despre acest scaun, eu îl consider ușor de realizat, materialele sunt relativ simple, tehnica curbării lemnului deloc complicată. Proporțiile sunt importante, pentru a se potrivi unui număr mare, generalizat de ocupanți.

peter opsvik
Gravity Balance Chair

Nu vei găsi ecrane de regulă în aceste încăperi, oamenii aceștia, audiofilii adevărați, permit minții lor să creeze fractali mai degrabă decât să permită ochilor să fie atrași de imagini ce zădărnicesc imaginația.

Overture Studio CRRQ

Suntem prea des obișnuiți cu mediocritatea, de aceea trecem ușor cu vederea căutarea excelenței, mai ales în muzică. Nu mai sunt surse de sunet de calitate disponibile ușor, în noianul de mp3-uri cu care s-a inundat cotidianul. Acele scule de redare a muzicii integrate în device-uri mobile nu au nimic de-a face cu deck-urile specializate care compun un turn audio realmente Hi-Fi.

Poate ar fi haios să aflați că o bandă de magnetofon reține mai multă informație pentru sunet decât un CD Audio. Mai aveț acasă Kashtan sau Mayak? Repuneți-le în drepturi!

Celor ce mai au amintiri din vremea realizării unor clipuri de calitate le dedic melodia de mai jos, unde un sistem de audiții excepțional este în mijlocul atenției.

Overture Studio CRRQ
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.