Camerele tehnice adăpostesc mașina de spălat, centrala, masa de călcat și multe altele

camera tehnica Idei pentru camera de utilitati

Camerele tehnice sunt spații care trebuie amenajate alături de cele clasice: bucătărie, dormitoare, holuri, debarale. Avem nevoie de prea multe instalații și aparate tehnice pentru ca o casă modernă să elimine aceste spații.

Neglijate pe nedrept, își dovedesc utilitatea mai presus de design acele spații pe care arhitecții uneori omit să ni le sugereze când proiectează o casă nouă. Celor ce stăm într-un apartament ne este foarte greu să renunțăm la o încăpere și să o transformăm în spălătorie cu rafturi și spațiu pentru masa de călcat. Camerele tehnice sunt deja prezente în aproape toate construcțiile noi.

Dar celor ce acum pornesc la drum în a construi de la zero le ofer gratis acest sfat : nu supradimensionați livingul, bucătăria, holurile sau casa scărilor. Salvați puțin spațiu și pentru camerele tehnice unde puteți îngrămădi sau dacă bunul plac vă lasă chiar să amenajați cu bun gust locul de spălat haine, dulapul unde să țineți măturile, mopul cu găleata lui, aspiratorul, colțul rufelor curate, cu masa de călcat și rafturi spațioase pentru hainele curate. Utilitatea acestui spațiu este determinantă pentru ordinea și buna așezare a tuturor celorlalte încăperi.

camera tehnica
amenajare traditionala pentru camera tehnica
camera tehnica
baie combinata cu camera de utilitati

Camerele tehnice sunt un spațiu privat, la fel ca dormitorul. Astfel musafirii nu vă vor mai surprinde cu uscătorul de rufe întins în sufragerie, cu aspiratorul dosit după o ușă sau cu mopul de spălat gresia, cu apa murdară din găleată înghesuite după frigider.

Mașina de spălat rufe nu mai trebuie să stea în bucătărie și să vă miroasă a detergent lângă ciorba de fasole, iar dacă norocul face să aveți și centrală termică proprie, ați eliberat un spațiu vital. Îi puteți face aerisire, gură de tragere pentru aer, coș cu ieșire afară, un spațiu ventilat ce uscă și hainele mai bine.

Masa de călcat haine, volum nedorit, spațiu irosit, dar indispensabil poate fi fixată pe veci, alături de un organizator de haine cu rafturi și bare pentru umerașe, iar îndemânarea se poate exersa fără să trebuiască strânsă toată șandramaua sau montată în dormitor sau sufragerie.

camera tehnica
camera cu utilitati

Gândiți-vă, atât gospodine, cât și voi bărbați, căci astăzi munca casnică nu mai e de mult apanajul exclusiv al femeilor. La noi nu am găsit, dar cei din afara României se pare că acordă atenție din plin acestui concept, dorind să-și elibereze casele de instrumentele casnice inestetice, dar vitale.

camerele tehnice
Camera de utilitati contemporana
camerele tehnice
camera masinilor de spalat
camera tehnica
Camera pentru masina de spalat, calcator cu dulapuri pentru haine
camerele tehnice
camera tehnica
camerele tehnice pot îngloba si bucataria si un birou
camera tehnica pentru spalat, cusut, calcat
camera tehnica
camera tehnica spatioasa

În 2022 am întâlnit doar arhitecți care proiectează case cu camerele tehnice, astăzi acest spațiu nu mai seamănă deloc cu un beci sau un garaj. Este un spațiu intim, unde chiar se afișează lenjeria fără perdea, unde se pregătește totul ce îi trebuie unei familii să iasă la 4 ace, și chiar mai mult, pe ușă. Depozitarea, montarea unor aparate sau ale unor ustensile indispensabile traiului de zi cu zi este foarte importantă.

camera tehnica
Decor si amenajare interioara pentru camera tehnica
camera tehnica
Idee de decorare a camerei masinii de spalat
camera tehnica
Idei pentru camera de utilitati
camera tehnica
mobilier pentru spalator
camera tehnica
camera din subsol pentru spalat, calcat si cusut

Am remarcat deseori o camera tehnică amplasată la subsol, însă nu e obligatoriu. Idee unui covor, a unui televizor sau sistem de sunet Hi-Fi nu e ceva extravagant. Nu mai trebuie să vă bateți capul cu electrocasnice încorporate, pot fi stand-alone. Sunt și ceva mai ieftine și mai simplu de montat.

Sper să reconsiderați ideea …

camera tehnica
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2 Comentariu nou

    LA CE PRET SUNT SUCITOARELE CU MODEL

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.