Great Gatsby și un decor de excepție

decor Great Gatsby

Fără dar și poate, Great Gatsby este tema anului 2013 în amenajările interiore. Acest “virus” i-a prins pe designerii de top odata cu apariția producției cinematografice în luna mai a acestui an.

Astăzi vorbim despre dragoste. O dragoste retro, sumbră, dar plină de eleganța! Vorbim despre celebra operă a autorului Scott Fitzgerald și despre cum în acest an noi ne reîndrăgostim de designul interior al tumultoșilor ani ’ 20.

Filmul surprinde perfect designul interior al acelor ani, și printre acei oameni bogați, nefericiți, tâlhari și petrecăreți se pierd obiecte de mobilier eclectice, pline de strălucire și eleganță. Posterele și tablourile Art Deco ne fac să inspirăm aerul epocii, un aer plin de personalitate și fum.

Vreau să vă prezint ideea mea de apartament Great Gatsby, o idee materializată de unul din designerii mei preferați, Sawyer Berson. Deși întunecat la prima vedere datorita mobilierului și pereților, elementele art deco creează contrastul dorit. Un cadru retro, un mobilier închis la culoare , o mică magie a secolului trecut.

mobilier art deco Great Gatsby

mobilier art deco Great Gatsby

În anii 20 și pe vremea lui Great Gatsby nu existau înlocuitori de piele, de lemn sau de lână. Toate materialele erau autentice, inclusiv animalele împăiate, simbol al expansiunii colonialiste a oricărei națiuni ce se respecta. Picturile erau cele semnate chiar de autori, iar trofeele recoltata din safari cel mult primite cadou, dacă nu izbânde proprii.

mobilier art deco

Amalgamul din imagini nu este stil eclectic, așa cum îl înțelegem azi. Este doar opulența datorată bunăstării, fiecare dintre cei înstăriți căutau să afișeze cât mai multe obiecte, chiar dacă spațiul nu permitea. Tot ce aveau mai diferit, mai exotic, trebuia expus, întreaga locuință era o vitrină.

P.S :  Chiar dacă în apartamentul propus nu-l veți regasi, eu propun un plus de magie care nu trebuie să lipsească din acest decor dat fiind faptul că muzica este elementul cheie al acestei perioade: un gramofon!

Gramofon

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

Gramofon
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    www tehnomobconfort.ro 0723375094

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.