Când un fotograf își face casă de lemn în pădure

casa de vacanta Panorama nocturna Drew House

Oamenii ăștia au imaginat ideea de mers cu cortul sau căsuță de vacanță neconstrânși de vreo limitare. Au pus în mojarul creației propriile idei, viziunile, înțelegerea destinației finale a imobilului, nerenunțarea la confort respectând integrarea în natura. Lemnul este ceea ce îi înconjoară, servește ca material de bază pentru construcție, încălzește spațiul prin prezența în mobilierul și decorațiunile interioare. Terasa beneficiază de un spațiu decorat cu imprimeuri fotografiate din padurea ce îi înconjoara, iar sistemele de utilități ale ansamblului asigură independența energetică și protejează mediul de poluare.

Modulele componente au fost prefabricate și asamblate la locul construcției, folosind lemn masiv local, australian și materiale intenționat neutre cromatic pentru a se integra cu mediul astfel încăt sa nu deregleze echilibrul natural. Ansamblul elicoidal de ferestre face legătura cu istoria familiei legata strâns de morile de zahar. Terasa este punctul central al locuinței, conectănd diversele încaperi ca și holul unui apartament. Materialele au fost prelucrate minimalist, lemnul fiind tratat și doar impregnat cu ulei.

Să poată fiecare să-și urmeze visul, la fel ca și frații fotografi Drew, Marian și Derek, proprietarii ”colibei” din Queensland/Australia, este un fapt de viață pe care toți ni-l dorim. Vă rog nu criticați sau apreciați ideea acestui articol altfel decât ca și o realizare a doi oameni care cu siguranță prin efortul propriu au obținut ceva ce și-au dorit. Eu, sau dumneavoastră, cu siguranță ne dorim altceva, și vă doresc să reușiți.

Viața verde începe să fie un deziderat pe care un numar tot mai mare de oameni îl îmbrățișează, conștientizând că după marea industrializare a umanității, căștigul de confort al vieții se plătește prea scump prin deficiențe serioase ale sănătății generale. Organizația Mondială a Sănătății a declarat poluarea aerului ca fiind un factor ce contribuie la îmbolnăvirea cu cancer. SIDA este mai mediatizată, dar cancerul este cu adevărat boala secolului XX-XXI.

S-aveți parte de cabana sau căsuța de vacanță pe care v-o doriți.

casa de vacanta pentru fotograf
Drew House – Simon Laws
casa de vacanta - fotograf
Drew House Queensland
casa de vacanta - fotograf
Vedere din living Drew House
casa de vacanta
Vedere din bucatarie – Drew House
casa de vacanta
dormitorul din Drew House
casa de vacanta
Baia din Drew House
casa de vacanta
Terasa Drew House

 

casuta de vacanta
canapelele de pe terasa
casa de vacanta
Schita ansamblului Drew House
casa de vacanta
Panorama nocturna Drew House

Cu drag, de viață verde.

Sursa imaginilor

casa de vacanta
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    foarte interesant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.