Casa care se transforma!

casa modulara casa care se transforma casa ingenioasa

Casa care se transforma poate oferi securitate fără a apela la serviciile unei firme de pază. În același timp suprafața vitrată este incredibil de generoasă, iar panourile de protecție păzesc geamurile pe perioada când nu este folosită. Casa care se transforma este echipată cu terase pliante, acționate de scripeți, care o sigilează efectiv.

Ma surprinde zilnic creativitatea de care dau dovada arhitectii, constructorii si designerii de talie mondiala, si inclin sa dau dreptate maestrului Constantin Brancusi cand spunea: „ Arhitectura este sculptura locuita.” Este, probabil, una dintre singurele forme de arta care se imbina perfect cu practicismul, iar cei de la “Olson  Kundig Arhitects” stiu sa consacreze aceasta idee de minune!

O cabanuta din lemn, cu un design interior fermecator, undeva in mediul rural american …toate par ca fiind caracteristici comune, firesti si naturale, nu-i asa?  Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa! In intimitatea noptii, peretii casei sunt din lemn masiv emanand caldura si confort, iar in timpul zilei ei se deschid si permit peretilor de sticla sa lumineze si sa uimeasca proprietarii cu un peisaj rural minunat…(incredibil ce poate face omul cu mintiuca lui!).

P.S: Ce ziceti? V-ati fi gandit la asa ceva? V-ar placea o casa de acest gen?

casa modulara

casa modulara

casa modulara

casa modulara casa care se transforma
casa care se transforma

casa modulara

casa modulara casa care se transforma

casa modulara casa care se transforma

casa modulara casa care se transforma

Sursa foto

O casa care se transforma poate fi rezultatul necesității de securitate sau doar o formă de concepere a unei utilități. Locația ei determină încadrarea, în România ar fi cu siguranță considerată un seif, în Elveția doar un concept inovator de utilizare a unor părți funcționale. Motorul acționat hidraulic care prin intermediul cablului metalic acționează ridicarea și coborârea obloanelor – terasă este situat în afara structurii protejate. Interiorul pe de altă parte este luxuriant și surprinde cu siguranță față de așteptările pentru o astfel de cabană, într-o astfel de locație.

Puteți citi și despre casa scufundată în pământul Alpilor asemănător unei peșteri moderne, cu design rustic industrial.

casa modulara casa care se transforma
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →