Ghid de calatorie | China – 2 dintre cele mai vechi constructii din lemn

Tengwang Pavilion Tengwang Pavilion

Ca ghid de calatorie, pe drumul pe care il am de parcurs, ma uit intr-una dupa imagini si locuri de vizitat, referitor la traseul din programul facut de prietenul meu, Derron.

Habar n-am cum isi aleg ei numele cu sonoritate euro-americana, dar e super-haios sa vezi nume ca Harvey, Cindy, Cathy. Anul trecut. la un stand din CCBN in Beijing, o posesoare de ochi oblici si cu dantura perfecta, ca-mi ajungea pana la buzunarul de la camasa se recomanda cu voce de clopotei : Alina.

A avut parte de atentie mai mult decat restul standurilor dar nu intelegea nici in ruptul capului ca nu ma interesau produsele re-re-recopiate ci modul in care a ajuns sa isi aleaga numele. Am renuntat.

Ma dau de ceasul mortii sa-mi aleg un aparat de fotografiat pentru urmatoarea calatorie, cred ca singura modalitate in care ma pot decide este sa fixez limita superioara a bugetului si sa-mi fac cruce cu limba in gura sperand sa nu regret. Am in vedere cateva obiective care ar merita imortalizarea cea mai reusita, ca sa vi le pot impartasi cand ma intorc.

Cea mai veche Pagoda din lemn din lume, este considerata Yingxian Wooden Pagoda . Un turn construit inainte de anul 1000 dupa Cristos, in Shouzhou City, Shanxi Province, dedicata lui Buddha, la constructia careia s-a lucrat de pe vremea dinastiei Liao (916- 1125).

The Fugong Temple Wooden Pagoda - calatorie

Tot din categoria pagodelor, in orasul Jiangxi , din provincia Nanchang, pe malul raului Gan se gaseste Tengwang Ge (Tengwang Pavilion). Provincia Nanchang este pentru poporul chinez, locul unde a luat fiinta Armata pentru Eliberarea Poporului, un simbol national foarte apreciat. Pavilionul este inconjurat de o gradina impresionanta. A fost construit de printul Tang in urma cu peste 1000 de ani si a fost recladit/reconsolidat si armat cu coloane de beton de 26 de ori de atunci incoace, ultima data in 1989.

Tengwang gardens - calatorie

Tengwang Pavilion

Sper sa reusesc sa fac eu poze si promit sa le postez.

Cu drag de moda foaaaarte veche.

China
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    INGENIOS