Casa de pe plaja

casa de pe plaja

Casa de pe plaja este antagonismul pentru cabana de la munte, iar locația diferită în care trăim este singura care definește ardoarea cu care căutăm alternativa la peisajul cotidian. Cred ca majoritatea dintre noi, cei care locuim la munte, viseza sa detina o casuță, fie ea cat de micuta, ori pe plaja sau in aproprierea ei. Pentru mine o casa pe plaja perfecta ar trebui sa fie: relativ mica, luminoasa si foarte primitoare.

Pot sa spun ca cei de la Mitch Intelept Design, ( sper să apreciați traducerea, eu sunt fascinată de alăturarea cuvintelor englezești traduse) s-au gandit la preferintele mele si le-au proiectat. Cu un design interior de exceptie, luminos, cu accente scandinave si vintage, casuta este perfecta pentru evadarea din cotidian si gasirea linistii sufletesti.

Parca ma si imaginez cu o limonada in mana, stand pe sezlongul de lemn masiv si savurand intreaga atmosfera in timp ce razele soarelui ma mangaie pe fata, la casa de pe plaja.

casa de pe plaja

living room cu accente vintage casa de pe plaja

living room cu accente scandinave casa de pe plaja

bucatarie alba casa de pe plaja

mansarda de casa casa de pe plaja

baie scandinava casa de pe plaja

sezlong din lemn masiv casa de pe plaja

Dacă stați la mare, ori pe malul oceanului sigur vă doriți o cabană la munte. Brazi, drum de piatră, stânci, animale sălbatice sau plimbări cu bicicleta într-un aer mai curat sunt atribute de necontestat pe care vecinătatea piscurilor le aduce. Lemnul masiv predomină construcțiile de cabane și are altă textură față de cea bătută de vânturi și briza mării. Pentru mine casa de pe plajă e albă, cu ziduri văruite și piatră multă. Vegetația e sărăcăcioasă, iar întinderea apelor cu valuri poate puțin cam mult pentru o perioadă îndelungată. Trebuie să ai apă de mare în vene ca să te bucuri de nemărginire. La munte cerul e mai aproape, iar orizontul palpabil.

Aceste concepte iluzorii, proprii ființei umane rezidă din nevoie de ane raporta la ceva, însă nici cerul nici orizontul nu sunt altceva decât definiri ale unor limite inexistente. Îmi învăț copiii să viseze la stele, să vrea mai mult de la ei privind și înțelegând nemărginirea Cosmosului. Atunci, când contemplă așezați pe un șezlong la casa de pe plaja, mi-aș dori să viseze să învingă barierele inexistente.

Așa văd eu marea, oceanul ….

casa de pe plaja
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    De ce apare see you in loc de „CU”?

  2. #2 Comentariu nou

    ?. Mercy mult anticipat..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.