Casa din lemn si piatra

Casa din Colorado din piatra si lemn

Casa din lemn si piatra simbolizează quintesența arhitecturii, iar dificultatea reușitei este dată de lipsa meșterilor pricepuți pentru ambele materiale. Un dulgher și un pietrar în asociere sunt meserii ce n-au cum să lase flămând pe cineva ce nu are năravul lenei.

Tematica amenajarilor traditionale cere aplecare catre materiale naturale, calde, care refac legatura naturala a omului cu natura. Brancusi si-a exprimat neconditionat afinitatea pentru cea mai mare sursa de insiratie, NATURA. Spunea că sculptura locuită este arhitectură!

Casa din Colorado Casa din lemn si piatra

Pentru a imbina cele doua elemente ancestrale, piatra si lemnul, designerii refac in elementele constructive si de decor ale unei cladiri, de la structura pana la amenajarea interioara, segmente traditionale cu un impact subtil asupra simtului estetic. Sintem conditionati genetic sa reactionam placut impresionati linga un semineu de piatra, linga un zid din blocuri de piatra zidite aleator. O masa de lemn masiv, o terasa cu grinzi solide, piatra sub talpi, toate sint ancorate in constiinta, lângă secventele de ADN. Ne-am nascut si am evoluat utilizand piatra si lemnul mai mult decit orice material.  Mesterul, prin manufactura, imprima nota de unicitate ce nu poate fi reprodusa, ceea ce intotdeauna justifica pe deplin si plata si alegerea TRADITIONALULUI.

Sa vrem sa visam dragii mei, visele ne duc in sus, ne dau putere si curaj sa vrem mai mult si prin perseverenta sa ne apropiem cit de cit de telul pe care ni l-am propus. Cred ca e aproape irelevant cit de mult urcam panta, important e ca azi sa fie mai sus ca ieri. Eu însumi năzuiesc la o casă din lemn si piatra ca la un țel idealizat, aproape de incredibil.

Muntii nostri au cu siguranta privelisti ce-ti taie rasuflarea si pot concura cu succes pentru a fi locul ideal unde se poate construi ceva asemanator.

Cu drag, de moda veche.

Dormitor cu baldachin Casa din lemn si piatra
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce-mi place? „Coltul” rotund din cea de-a treia fotografie!

  2. #2 Comentariu nou

    Sa faci in asa fel incat casa ta sa il aiba. Doar trebuie sa iti doresti indeajuns de mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.