Casa din secolul 12, o minunatie!

casa veche casa veche

Iubesc sa vad cladiri vechi pline de istorie care isi pastreaza arhitectura intr-un mod plin de imaginatie si creativitate, cum este si aceasta casa din secolul XII. Voua nu?

Cladirea pe care va voi prezenta astazi nu face exceptie, din contra este fermecatoare. Proiectata in secolul 12, de catre un calugar spaniol, Jeronimo, cu siguranta are multe povesti pentru noii proprietari. Arhitectura a fost pastrata intacta pana acum cativa ani, cand arhitectul pe nume Ricardo Elizondo a reabilitat si reinventat un spatiu abandonat de mai bine de doua decenii. Localizată în Extramadura, Spania, a ajuns de-a lungul timpului chiar și fabrică de ulei, mai exact moară, presă de ulei de măsline.

Datorita valorii sale istorice, arhitectul a incercat sa pastreze cat de bine s-a priceput forma originala a casei. Prin detaliile austere  scoase in evidenta prin materiale naturale cum ar fi piatra si lemnul masiv, designul interior al acestei case este unul dramatic si indraznet. Mobila este in stil vintage si combinat cu zidurile de caramida vechi ofera casei un estetic grav, dar in acelasi timp fermecator.

Surprinzatoare a fost ideea arhitectului de a folosi multe culori tari in acest cadru, dar daca ne uitam putin la artistii consacrati spanioli, ne dam seama ca frumosul si esteticul le curge prin vene.

Eu ador acesta casa! Voi ce spuneti?

casa veche

casa veche

casa veche

casa veche

casa veche

casa veche

casa veche

De regulă reconvertirea unui spațiu vechi, o clădire care de-a lungul timpului a avut o altă destinație și în același timp o istorie, este o adevărată provocare pentru arhitecți. Acest tip de lucrări sunt motiv de mândrie și de portofoliu, dar cantitatea de muncă implicată este greu de estimat. O casa din secolul trecut este dificil de restaurat darămite una de 8 secole.

Merită conservată valoarea pentru că o casa din secolul … oricare, altul decât cel în care suntem, este o comoară prin doar vârsta ei.

Cu drag, de păstrarea valorilor.

casa veche
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Se poate comanda genul asta de carcase.??daca da.. unde pot comanda, ce modele sunt disponibile si cat costa o carcasa??