Casele primitive, inspiratie pentru arhitectura contemporana!

case din lemn casa din piatra si lemn masiv

Societatile tribale ale comunei primitive aduceau cu ele case simple, improvizate in pesteri, sau construite din lemn si piatra. Primele case nu aveau un rol utilitar, ci mai degraba unul religios, ele fiind destinate gazduirii preotului/samanului/ vraciului, rol pe care astazi, il joaca biserica.

Daca stam putin sa analizam casele din aceea perioada: asa simple, cu forme geometrice clare si repetate, cu acoperis ascutit, principiul lor nu se diferentiaza de cele din epoca moderna. La baza lor se afla si atunci, si acum, materiale de constructie oferite cu marinime sau avaritie de catre natura : lemnul si piatra.

Aceste constructii din lemn si piatra, repetate in intreaga asezare, formeaza tipare impresionante si astazi, iar in pofida trecerii timpului si-au pastrat cu adevarat valoarea ancestrala.

Acesta este si cazul spectaculoasei case din lemn masiv din Colorado, construita de Turnbull Griffin Haesloop Architects, designul ei imbinand in totalitate elemente contemporane si moderne prin prisma unor concepte rudimentare si barbare.

Rezultatul? Priviti…

case din lemn

case din lemn

case din lemn

case din lemn

case din lemn

case din lemn

case din lemn

Sursa foto

case din lemn
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →