Ce model de scaun alegem pentru masa din dining?

masa mica de doua persoane

Uneori pe nedrept, alegerea unui model de scaun este lăsată ultima, când de fapt ar trebui cel puțin deodată cu masa sa fie ales si setul de scaune pentru dining. Sau chiar primele, urmând ca după ce alegem pe ce ne place sa ședem sa ne gândim si la masa de care ne frecam coatele. Din timpul petrecut la masa, un 100% covârșitor petrecut pe scaune, bate 20 % din timpul in care luam contact cu masa propriu-zisa. Oamenii educați papa elegant, cu furculița si cuțit, ajungând sa atingă delicat antebrațele de masa doar la sfârșit, când stomacul plin si vinul dulce îndeamnă la taclale.

masa provence cu scaune tapitate piele ecologica
Masa provence cu scaune tapitate piele ecologica

Să încercam să facem un profil al ergonomiei scaunului de masa de sufragerie. Nu e fotoliu, sa stai cu picioarele întinse sau băgate sub tine, trebuie sa susțină coloana corect, sa permită „manevrele” din timpul mesei într-o maniera comodă. Să fie rezistent. Daca să aibă sau nu sprijin pentru coate, ca un jilț de moda veche, e o întreagă filozofie, pentru ca scaunele cu suport pentru brațe necesita spațiu mai mare in jurul mesei pentru a face așezarea pe scaun facilă, fără contorsionări ciudate. Acolo unde spațiul nu permite, evitați acest model deși funcționalitatea lui e de netăgăduit.

Din gama mobilierului din lemn masiv, cu scaune trainice, cu constructie rezistenta, eventual cu intarire H intre picioare sunt o alegere ce face cinste oricarei amenajari interioare, fie elegante fie rustice. Cand alegi ca lemnul sa fie cel mai evident atunci fa-o pana in capat, nu le combina cu sticla si tapiterie. Pentru sezut poți alege o pernuță detașabilă daca confortul este necesar, sau chiar un sezut tapitat cu piele, ecologica, pentru o amenajare mai pretențioasă.

Modele de scaune pentru masa de dining

scaun de lemn de stejar
scaun din lemn de stejar
scaun tapitat
dining rustic masa cu 6 scaun
dining stil rustic cu scaune din lemn masiv
dining stil rustic cu scaune din lemn masiv
masa mica de doua persoane
varianta cu suport pentru coate
scaune cu și fără brațe
jilt cu manere
set dining 8 persoane rustic
8 scaune și o masă de 190×80 cm ( Provence)

Fara arcuri si derivatii spre canapele, masa de dining este destinata sa fie dedicata servirii mâncarii. Considerati utilitatea si ergonomia ca aspecte primordiale in asemenea alegeeri, spatiul si comoditatea sunt mult mai importante si lasati lemnului sa se ocupe de partea estetica. Vintage, rustic sau retro, modern in stil scandinav, oricum preferati pentru scaune, este bine.

Set dining 8 persoane

Cu drag, pentru oameni cu scaun la cap.

masa provence cu scaune tapitate piele ecologica
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Cred ca este nunta de vis a oricui, totul aranjat meticulos dar si fotograful are un merit pozela arata extraordinar.Bravo