Dulapuri, dulapioare, servante si cabinete, doar o idee buna de design le poate diferentia

dulapuri

Nu stiam ca scriu asta seara despre dulapuri si dulapioare, cabinete sau servante. Ideea mi-a venit dupa ce asta seara am stat de vorba cu un designer de amenajari interioare ce cred ca poate sa-mi devina prieten. Impartasim aceeasi pasiune pentru lemn si cred ca timpul va produce multe surprize placute. E un inceput, un drum pe care generatia online poate merge. Vorba lui Chirila, „doar in haita puteti reusi, unul va fi mancat dar noua vor merge mai departe”. Nu stia ca vorbeste inaintea timpurilor pe care le traia, desi atat de mult adevar a grait in Scrisoarea catre liceeni.

Acea minte neingradita, cu libertate de imaginatie, neincorsetata de prea multa scoala si carte poate produce idei ce ajung sa fie denumite creatie cand lumea le apreciaza. Un designer isi castiga portofoliul prin surprinderea clientului cu solutii care nu traverseaza usor oricui pe sub pălărie. Desi mulți ajung apoi sa aibe o reactie gen „oul lui Columb” să știti de la mine citire ca mintea se plateste mai mult decat bratul. A munci fizic nu poate produce rezultate spectaculoase, dar ce frumos sentiment e admiratia fata de o realizare a imaginatiei.

John Wiggers a realizat cateva concepte unice de dulapuri cu care a si castigat premii internationale de renume. Toate acele corpuri de mobila deservesc o incapere pe post de functiune secunda. Sunt pentru depozitat, ascuns, pastrat sau expus la vedere lucruri ce par banale pâna cand intalnesti un confrate din aceeasi familie ce nu respecta tiparele. Face la fel, de bine si de util, doar nu arata la fel.

Primul concept este Andiroba Cabinet, fabricat din lemn pestriț de Tangare, un arbore rar, in pericol de a fi exterminat si care creste doar in Ecuador. John isi exprima vadit sprijinul pentru mesteritul responsabil, fără a dauna mediului si adaugă o valoare intrinseca proiectelor sale.

dulapuri speciale

dulapior

trabuc cubanez

Un alt proiect deosebit din această gama de dulapuri este „Gentleman’s Valet” care departe de a fi un portofel este un dulapior multifuncțional. Ascunde 7 sertare si un compartiment cu usi intr-un invelis ce pivoteaza in spatele piesei de mobilier pe o singura axa centrala. Exteriorul beneficiaza de incrustatii cu furnir de lemn nobil de Makore si Abanos, iar combinatia de culoare ii confera un aspect nobil, de clasa si stil.

mobilier de lux - dulapuri

mobila de lux

incrustatii cu furnir - dulapuri aparte

Cu drag de minti destupate.

mobilier de lux
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →