Ce înseamnă minimalism în designul de mobilier

minimalism

Poate ați auzit vorbindu-se de minimalism în ultima vreme, iar dacă nu, cu bucurie vă aducem noi la cunoștință acest concept. Înainte să mă apuc de scris, logându-mă pe platforma acestui blog, mi-au apărut ultimele conversații ale cititorilor noștri cu Călin. M-am minunat de cât de interesante și frumoase sunt discuțiile, și cum fiecare oferă cu generozitate către ceilalți ce știe să facă. Iar toate punctele de interes converg către a ne face viața mai ușoară, către less is more. Cam așa s-ar traduce termenul de minimalism.

Apărut prin anii ’60, inițial a fost folosit ca să definească sculpturile lui Robert Morris și Donald Judd. De atunci, înțelesul acestui cuvânt a fost extins către alte sfere care cuprind moda, muzica, designul interior sau designul exterior și arhitectura.

minimalism
Robert Morris
minimalism
Donald Judd

Încet, încet a fost adoptat și ca stil de viață, militând către a deține lucruri mai puține sau cum ar zice bunicii noștri, când te duci, te duci doar cu un rând de haine.

Citește și: Casa cu un petec de căldură. Casa scandinavă

Am găsit un articol foarte interesant despre minimalism, articol al cărui autor a scris o carte și ține un blog despre asta. Din păcate materialul a dispărut din online …

Ideea principală a designului minimalist este utilizarea unor forme simple și naturale. Acest principiu este o bază a stilului oriental în design, în special designul japonez clasic, care a devenit baza minimalismului. Principiile fundamentale ale minimalismului sunt linii ascuțite, suprafețe solide, mobilier scăzut și nuanțe pastelate.

Interiorul în acest stil este ușor și liber, camerele sunt spațioase fără prea multă mobilă. Cantitatea de accesorii este minimă. Este foarte popular printre oamenii de afaceri și cei care lucrează în industriile creative sau artiștii. Dacă vă place simplitatea, ordinea și strictețea în design, e posibil să găsiți ce vă doriți în minimalism. În imagini, arată așa!

Să vă fie de folos și de inspirație!

minimalism

minimalism

minimalism

minimalism

minimalism
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.