Cele mai comune greșeli într-un proces de amenajare

semne semn de stop

Când nu dorești sau nu îți permiți sa apelezi la un specialist sau consideri ca este o provocare  să îți amenajezi pe cont propriu casa, atunci trebuie sa ții cont de cele mai comune greșeli, pe care va trebui să le eviți pentru a avea o amenajare reușită.

stop - evită greșeli

Greșeli frecvente

  • Cea mai frecventa greșeală este alegerea unor piese de mobilier mult prea mari pentru suprafața camerei ce trece prin procesul de transformare, altfel spus proporția. Încăperile mici pot arata incredibil daca alegeți mobilierul si decorațiunile potrivite, in caz contrar va părea foarte aglomerata.
  • Seria de greșeli fatale continuă cu un număr mare de culori utilizate, imprimeuri si decorațiuni. Încearcă să treci totul printr-un filtru si sa te rezumi la maxim 3 culori dintre care una sa fie neutra. Nu abuza de decorațiunile sau tablourile pentru a evita „dezordinea”.
  • La polul opus sunt cei care folosesc prea puține decorațiuni sau chiar deloc. Micile accesorii au rolul lor, scot din monotonie amenajarea si ii oferă personalitatea spațiului. Chiar si cel mai curat stil, cel minimalist, solicita câteva obiecte decorative si aici pot fi incluse pernele decorative, ramele foto, vazele, florile etc. Mai ales in cazul încăperilor mici, prezenta oglinzii este obligatorie.
  • Chiar daca este plăcut sa fii in trend nu trebuie sa optezi pentru anumite obiecte doar pentru sunt la moda. Confortul trebuie sa primeze in locuinta ta. Asadar alegerile vor trebui facute in functie de necesitatile tale. De asemenea, calitatea este cea care trebuie sa te ghideze in luarea unei decizii, si nu cantitatea. Evită greșeli neforțate, făcute din dorința de mai mult. Less is more.
  • Ultimul sfat face referire la melanjul de stiluri. Pentru a-l reproduce pe cel eclectic este într-adevăr nevoie sa integrezi într-un spațiu piese aparținând unor curente diferite, însă rezultatul trebuie sa fie unul armonios, echilibrat. Jucându-te cu prea multe detalii este posibil sa obții un haos in loc de un cămin in adevăratul sens al cuvântului.
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Cele mai comune greșeli într-un proces de amenajare 13

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    costul lor carei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.