Cel mai frumos hotel în care am stat vreodată

Intrarea din fata

Acum doi ani am avut de făcut o vizită ”de lucru” la un partener din Danemarca, unde am avut ocazia să petrec o noapte în cel mai frumos hotel în care am stat vreodată. Frederiksminde Hotel, din Præstø, este cel mai idilic loc din lume în care am avut șansa să stau până azi. Condițiile în care am ajuns sa mă cazez acolo au fost cumva sincronizate ca să creeze acea atmosferă de basm pe care ne-o închipuim din Frații Grimm.

Am aterizat in Copenhaga și am plecat direct de la aeroport către fabrica unde aveam treabă. Am stat acolo cu Fane, colegul meu, vreo 3-4 ore, întâmpinați ca la carte, cu numele scrise pe display-ul din spatele recepției, cu steagul României arborat la intrare, prezentare și workshop cu produsele în discuție. Am luat masa în cantina fabricii, cu directorii stând la masă cu muncitorii, toată lumea degajată, meniul surprinzător de eco-vegan-bio, pâine neagră șamd.

Vine momentul plecării, se însera, Radovan e un ghid perfect și o gazdă călduroasă. Ne ține de povești de la fabrică și pe nebăgate de seamă pășesc într-o poveste. Intrăm într-un mic orășel, pe strada principală, pavată, cu case luminate de felinare și o ceață feerică lăsată de curând. Dacă n-aș fi fost într-un SUV modern ci într-o caruță trasă de cai, cred că eram convins ca am călătorit în timp. Timpul s-a dilatat, totul se derula încet, iar în timp ce ne apropiam de capătul străzii se profila umbra unui han ce s-a dovedit a fi Frederiksminde Hotel. Locația se află înscrisă pe lista hotelurilor istorice a Europei, printre castele.

<img data-src=”https://i0.wp.com/www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2013/04/Vedere-de-hotel-iarna.jpg?resize=640%2C425&ssl=1” alt=”hotel” />

Ajungem la intrarea principală, ne luăm bagajele și pășim cuprinși de o stare ciudată în lobby-ul hotelului. Amenajarea interioară este la nivelul întregului scenariu, statuete, covoare, mobila stil din lemn masiv și tablouri cu teme istorice. Recepționerul ne conduce în camere unde rămânem muți de uimire. Să vă imaginați ceva în genul camera single, eu în dreapta, Fane în stânga, ușile rămân deschise și amândoi minunându-ne cu voce tare. Camerele erau mobilate în cel mai curat stil de secol XVIII, retro, cu paturi tip divan, cu dună de puf de jumătate de metru, covoare țesute peste podele de lemn, comodă de perete cu oglindă și sertărașe, masă de perete cu picioare curbate in stil Provence, draperii din stofă. Baia avea toate corpurile din porțelan iar echiparea sanitară era din alamă. Dușul cu perdea din material textil are la fel, o stropitoare din alamă ce seamană cu telefonul lui Graham Bell. Când spun cel mai frumos hotel, n-am nici o reținere.

Întreg hotelul pare desprins din alte timpuri. Seara, am iesit la o mica promenada, in parcul de pe malul mării, am trecut printr-o mică dană unde erau ancorate câteva zeci de ambarcațiuni și am ajuns să luam cina, la restaurantul pontonul marinei. Friptura cu sos de ierburi provensale și cartofi cred ca va rămâne cel mai gustos fel pe care l-am mâncat vreodata.  Vreau să revin cu siguranță, mi-as dori sa refac experiența pe care o consider una dintre cele mai frumoase pe care le-am trăit. Și când spun asta ma refer la faptul ca am suflet de inginer, aplecat spre cele exacte, greu impresionabil de stările emotive. Cred ca imaginile pe care le-am găsit vor putea exprima măcar o parte din sentimentul trăit.

Frederiksminde

 cel mai frumos hotel - Frederiksminde

Frederiksminde - lobby

Frederiksminde - mobila veche

eleganță - Frederiksminde

imagini interioare Frederiksminde

divan cu jilț - mobila sculptata - cel mai frumos hotel

cel mai frumos hotel

Frederiksminde

lumină - cel mai frumos hotel

sala de evenimente hotel

mobilier exclusivist - cel mai frumos hotel

cel mai frumos hotel - salon mic dejun

mobila sculptata

interior de camera

salon cu pictură

cel mai frumos hotel

cel mai frumos hotel

 Cu drag, de clipe frumoase petrecute în cel mai frumos hotel vizitat vreodată.

18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    SPLENDIDE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.