Chiuveta din grădină – ai sau vrei să-ți faci?

chiuveta din grădină

Chiuveta din grădină este următorul pas de care avem nevoie pe măsură ce recolta crește. Straturile din lemn sunt o revelație și rezervoarele de apă înălțate o găselniță de care azi nu ne-am mai putea lipsi.

Fericirea mea

chiuveta din grădină

Am terminat irigația pentru cultura de coacăzi și am prevăzut mai multe robinete care să ne fie de folos când vrem să udăm diverse părți ale grădinii. Curge apă la robinetul montat direct pe țeava de PEHD, dar cade jos, pe pământ, stropește cu noroi, e util, însă nu e practic.

Poate pentru unii merge și așa, însă pentru noi chiuveta din grădină va fi următorul proiect. Pot alege un lavoar de tablă zincată, dar am o experiență neplăcută cu cele câteva rezervoare cu robinet din tabla zincată pe care le-am luat. Sunt atât de fragile, tabla e foarte ușor deformabilă, nu sunt ”de încredere”.

Soluția normală ar fi o chiuveta de grădină din fontă, ca pe vremuri. Se găsește și la fier vechi și pe anunțurile online la prețuri … cât nu face. La 40 de lei am găsit ceva decent, cred că transportul dublează prețul. Apoi trebuie construit un bufet din lemn, cu poliță jos și scurgere într-un vas.

Apa cu săpun sau detergent merge fără probleme la plante, nu trebuie irosită. Blatul ar fi bine să permită curățarea legumelor recoltate, să reziste la ploaie, zăpadă, vreme lungă. Sigur că se poate vopsi, dar știu sigur că vopseaua se scorojește după nu mulți ani. Prefer lemnul gri, culoarea pe care orice lemn o capătă de la acțiunea razelor solare, adică UV.

chiuveta din grădină

Adriana mea avea deja salvate idei, despre ligheane din tabla zincată, pentru aranjamente de interior, cu care eu nu-s de acord. Vintage vintage, dar nu chiar atât de secol XIX. Eu propun fontă și uite așa zboară 3 ore din dimineața de duminică, căutând idei și soluții. Am ajuns la ceva metalo-chimice, pe Emag cautând chiuvetă de fontă și primind rezultat de tablă emailată, pe OLX, pe Aliexpress, dar am renunțat.

Urmează interiorul de la cabană, dar mai întâi facem chiuveta de grădină, ca test de suprapunere a viziunilor. Parcă văd că va fi cu scântei. Am învățat că amândoi gândim constructiv, deși nu dă niciodată șansa sau norocul să alege din două variante disponibile pe aceeași.

Ideile de față sunt colectate de prin netul ăsta mare, le pun aici să nu le pierd. Poate mai inspir pe cineva.

Nu suntem singurii care pe vreme de pandemie s-au focalizat pe grădină.

Mi-amintesc că am mai scris pentru grădinari ceva idei:

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

aranjament cu vase din lemn
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Salut,
    Iti urmaresc blogul de ceva vreme cu mult interes.

    Mulțumesc pentru idei. Chiar aveam nevoie de ceva afara sa nu se mai vada teava iesind din casa. As atasa si cateva poze, dar nu stiu cum 😁.

    Multă bafta in tot ceea ce faci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.