Classic Blue – culoarea anului 2020 din partea Pantone

classic blue

Înainte de a vorbi despre Classic Blue, ca și muzică pentru ochi, vă invit să dați drumul clipului de mai jos – Forever Blue – Chris Isaak

Albastrul clasic este alegerea din partea Pantone pentru 2020 și am sentimentul că serenitatea este definitorie și fantastic de potrivită cu perioada anului ce urmează. Am găsit multe variante de a explica nemărginirea asociate acestei culori. Se vorbește despre intensificarea comunicării, despre stabilitate și încredere, cinste și loialitate. Pfui … ce frumos sună, însă parcă e vorba de idealuri, ca și obiectul muncii din statutul unui ONG sau aburelile unei Miss World.

classic blue
19-4052 – Classic Blue Pantone

Mă bucur că albastrul ales nu este cu ton strident ci unul adânc, în care te poți pierde. Unii vor vedea Classic Blue ca și lipsa limitelor, alții se vor regăsi descriși pe ei înșiși în această culoare. Albastru clasic este oceanul și cerul, deși albastru este efemer și doar perceptibil, prin cantitatea mare de apă din oceane sau din atmosferă, care ne păcălește văzul să credem că albastrul acela este tangibil.

Chiar cred că un Classic Blue este culoarea imobilității, a neputinței de schimbare, care poate fi atât stabilitate cât și rigiditate. Este greu să asortezi albastrul cu altceva decât cu alb. Unii sugerează altceva, desigur, frumusețea stă în ochii privitorului. Lemnul masiv din stejar și albastru acesta clasic n-au treabă, zic eu. Doar dacă nu facem ceva aranjamente Calico.

Posibile potriviri :

Asocieri cu Classic Blue

Asocieri cu Classic Blue

Ani de zile am scris despre culorile Pantone, cu vervă sau intrigare, dar niciodată ca anul acesta, cu sentimentul căderii în abis.

Culorile anterioare Pantone

Cred că lipsa de repere este definitorie, căderea în sine duce la imposibilitatea agățării de ceva. Nu-s trist, nici contemplativ, pe mine Classic Blue mă definește și dacă ar fi să-l asociez cu Serenity, culoarea anului 2016, atunci prin corespondență, mă așteaptă un an bun, al proiectelor de mare anvergură.

Am menționat anterior Calico, cu siguranță trebuie explicat termenul Numele este azi asociat doar companiei finanțată de Big G ca să treacă bariera dintre viață și moarte și să asigure (unui numar limitat de oameni) accesul la nemurire. Calico este pe de altă parte, fără legătură cu Classic Blue, definiția unei variante coloristice de blană de pisică, unde albul predomină și se găsesc în poderi diferite, negru și portocaliu. Nu vorbim de o rasă, mai mult de un metis, care are meritul de a fi considerată pisica oficială a statului Maryland.

Sub denumirea Calico găsim apoi aranjamente interioare care s-ar putea defini și ca stil eclectic. Să ne înțelegem, da? În greacă eclectic este echivalentul cuvântului român selectat, dar stilul eclectic este de fapt o combinație de tot ce artistul crede că e bun din toate stilurile. Deci, ca și mâțele Calico, amestec de alb – negru – roșcat, plus caracter de pisică nestatornic, tot așa se poate amenaja o locuință în stil eclectic, amestecând orice cu orice. Unii vor considera rezultatul indigerabil, alții vor aprecia inovația. Cei care-s mai mulți câștigă!

Luați culorile complementare asociate culorii Classic Blue și creați ceva frumos.

Arată cam ca și interiorul de mai jos:

Calico eclectic style with Classic Blue

Poate nu pare decât rezultatul mobilării cu ceea ce alții au scos afară când au renovat.

Spune asta unul care a avut un Open Space albastru … foarte albastru. Nu știu cât Classic Blue era in el, dar mobila din Bucătărie era albastră cu alb, scaunele si masa de bucatarie albastre, covorul din living albastru și canapelele cu fotoliile tapițate cu stofă albastru cu crem. Pereții zugraviți un galben deschis, spre ecru … Anul acesta sper să ajung să menționez că am cunoștință despre culoarea anului și să văd interioare reușite, anii trecuți am rămas cu articolul scris an de an și n-sm vazut în România nimic … colorat.

Classic Blue Interiors

Classic Blue Interiors

Classic Blue Interiors

Classic Blue Interiors

Să-l văd pe acela care-și pune o blana albastră sub masa de sticlă …

Oare Classic Blue acesta este Pret a Porte sau Haute Couture?

Asocieri cu Classic Blue
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.