Corpuri de biblioteca clasice, din stejar masiv – model Roma

mobila din lemn masiv biblioteca din lemn masiv de stejar Roma

Se pare că nu am inventat mersul pe jos, nici apa caldă, iar pentru biblioteca pe care o avem în ofertă de 10 ani, mă bucură să văd că modelul revine în preferințele clienților. N-aș putea spune de unde provine designul acestei piese, a fost comandat de un client din Olanda acum multă vreme, după un desen și concept adus de el și a rămas în ofertă chiar după ce cel ce a comandat-o inițial a renunțat la afacerile cu mobilă. Alți clienți au preluat modelul și l-au vândut în străinătate astfel încât biblioteca Roma, denumirea ei din catalogul nostru, este apreciată și achiziționată mai departe. Am mai scris despre această piesă de mobilă din lemn masiv, de stejar, cu gândul la cărți, la drag de lectură și slovă scrisă direct pe hârtie.

Update 2017 – nu mai producem aceasta biblioteca.

Afinitatea mea pentru cartea scrisă, tipărită nu este singulară, astfel încăt a devenit tradiție ca în standul nostru de la BIFE SIM să existe de fiecare dată expusă și niciodată nu s-a întors la fabrică. Prima, expusă în 2012, a ajuns într-un birou de firmă din București, iar cea de-a doua, de la expoziția din 2013, a ajuns la sora regretatului Radu Anton Roman, o doamnă care s-a îndrăgostit la prima vedere și a rezervat-o din a doua zi de târg.

Am regăsit designul bibliotecii cu scară, care culisează pe o bară de alamă, cu rafturi de cărți și uși în partea de jos în mai multe imagini de la diverși producători, chiar și în România. Cred că aceasta este și explicația pentru care este apreciată, ne-având nevoie de nici o introducere. Prețul per segment, adică 1 m lățime, 2,4 m înălțime și 40 de cm adâncime este de 750 de EURO + TVA, iar modulele pot avea dimensiuni ce variază între 1 si 4 m, fie module individuale de 1 m, fie continue, de 2 pănă la 4 m, chiar și corpuri de colț. Finisajul este inclus la alegere, iar articolele care prezintă paleta de culori sunt dintre cele mai recente, din luna martie.

Corpurile pot fi echipate, la comandă, cu uși, gen vitrină, sau nu, inclusiv în partea de jos. Corpul de 3 m prezentat mai jos este echipat cu uși doar în partea de jos, sus rafturile sunt destinate clar cărților. Întreaga bibliotecă este fabricată din stejar masiv, 100%, doar panourile de spate sunt din placaj furniruit cu lemn de stejar. E cumva logic, ar fi aberant să aibe spatele facut din blat de stejar, greutatea ar fi peste limitele acceptabile si nu se justifică nicicum din punct de vedere funcțional și practic.

mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar Roma – corp 1m
mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar Roma – detaliu poliță
mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar Roma

 

mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar Roma
mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar model Roma – 3m
mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar Roma
mobila din lemn masiv
biblioteca din lemn masiv de stejar Roma

 

Cu drag, de carte.

mobila din lemn masiv
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.