Cum fac focul în șemineu când sunt la cabană? Tehnici vitale :)

interior de cabana cu foc în semineu

Întrebarea ” Cum fac focul … ” în indiferent ce situație cred că stârnește zâmbete majorității bărbaților și unei bune părți a reprezentantelor sexului frumos.

Totuși este posibil, și asta am aflat curând, să trebuiască obținute informații clare, specifice, căutând pe Google sau Youtube. Situația este reală, mi s-a relatat recent și am cerut explicații și imaginile folosite la exemplificarea procedurii, pentru că povestea adevărată spune că cu toate informațiile comunicate verbal plus imaginile de mai jos a fost cazul ca vreme de 3 zile, acum când e frig, un grup de turiști să nu consume nici un coș de lemne, dar să termine toată cutia de brichete pentru aprins focul și câteva sticle de lichid inflamabil.

Cum fac focul  in semineu?

Ca urmare, dacă sunteți în situația … ipotetică … de a vă afla în fața unui șemineu, cu lemne de foc de toate dimensiunile la dispoziție, startere albe, spirt solid, ori lichid de aprins focul, sper ca imaginile și textul de față să vă fie de ajutor. Eu, personal, n-am crezut că e nevoie de instrucțiuni specifice sau că e posibil ca un grup de femei să se afle în situația de a nu desluși tainele arderii lemnului și să caute online răspunsul la întrebarea ” Cum fac focul … ?”. Dar se poate, e sigur, sursa este de maximă încredere.

Nu este singura soluție la marea dilemă, nu vreau să jignesc pe nimeni care știe despre ce vorbesc, însă poate că vreodată, cuiva chiar îi va fi de folos acest articol. Textul de mai jos este o reproduce a unei discuții reale cu indicații pe puncte, care s-a dovedit că nu a fost suficientă pentru a produce efecte.

Cum fac focul în semineu când sunt la cabană?

  • se așează 2-3 straturi de stinghii ( bucăți cu diametru mic) de brad la baza
  • se completează cu bucăți mai grose de lemn de foc, deasupra, pentru a le permite să se aprindă de la cele de mai jos
  • se folosesc 2-3 pastile albe, așezate aleator, la baza stivei astfel construite
  • se aprinde cu bricheta din dotare o pastilă – nu se aprinde când este ținută în mână pentru că focul cuprinde pastila repede, înainte de a o putea așeza în focar
  • se așteaptă ca focul să prindă putere, să consume lemnele subțiri și să aprindă lemnele groase.
  • se completează când este consumat deja tot materialul lemnos, pe jar, cu alte lemne de foc, din stiva așezată în locașul din șemineu
  • când s-a consumat tot lemnul de foc, se aduc altele, folosind coșul de nuiele din apropiere
  • dacă focul s-a stins și nu mai există jăratic , se repetă procedura pornind de la primul punct.

Rezultatul focului arzând trebuie să arate ca în imaginea de mai jos. Sper și cred că prea puțini vor căuta online ” Cum fac focul … ” pentru că nu consider această nație atât de avansată tehnologic încât aceste practici să fie necesare a fi explicate. Totuși, bazat pe o relatare autentică, am ajuns să public acest articol, sperând că pentru acei care chiar caută un răspuns, să poată ajunge la un rezultat pentru prima oară, și apoi de mai multe ori, când e nevoie.

interior de cabana cu foc în semineu - Cum fac focul

Pentru cei care știu să facă focul este posibil să fie mai de interes citirea altor două articole: Puterea calorica a lemnului și focul ca decor și Fumul lemnului ars – încălzirea locuinței prin arderea lemnului.

Avem cititori pasionați de domeniu culinar care în decembrie au dus citirea articolului Afumarea – ce lemn folositi pentru ce fel de carne? în vârful accesărilor.

Nu mă pot abține să nu includ imagini grăitoare pentru utilizarea focului, cu tehnici primitive și rezultate de excepție preluate de la Nicu Ivanescu. Să ne trăiești meștere!

Merită să arunci o privire și la Încântare verticală de la Pffefer Torode Architecture, vei vedea detalii despre clădirea de mai jos :

Pffefer Torode Architecture Vertical Entertaining

cum faci focul in semineu
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.