Muzeul Satului din Baia Mare a deschis pârtia de sanie pentru copii

partie de sanie pentru copii la Muzeul Satului din Baia Mare

Muzeul Satului din Baia Mare a deschis oficial pârtia de sanie pentru copii în 3 ianuarie 2019.

partie de sanie pentru copii la Muzeul Satului din Baia Mare

Am găsit acest anunț pe pagina lor oficială de FB și ca urmare mă simt dator să răspândesc vestea din două motive. Am promovat Maramureșul prin orice mijloace, gratuit, de câte ori am avut ocazia. Turismul în acest colț de țară are un farmec aparte, păcat că atuurile de care dispune județul sunt insuficient folosite.

Primul motiv se referă la interesul meu personal, pentru cei doi băieți ai mei, pe care azi vreau să îi duc la livada noastră din Baia Sprie să se dea cu sania pe pantele de acolo. Le-am povestit de multe ori cum făceam asta în copilărie și lor, copiilor din ziua de azi, li se pare că este doar o secvență de film, poate din desenele animate, nu o activitate obișnuită pentru copii. Am realizat că acum 30 de ani, nu erau atâtea proprietăți private, iar dealul era al tuturor. Ne dădeam cu sania pe nici nu mai știu câte pârtii încropite pe dealul de sub Tolvaj Denes. Aș fi scris Tolvoi dacă nu citeam informații despre denumirea corectă a Pietrei Tâlharului. Am și acum o cicatrice grozavă căpătată la impactul cu un gard de beton, pe când coboram ” pe burtă” o pârtie denumită atunci ”Pârtia Morții” – deși n-a murit nimeni și cred că denumirea era pompoasă pentru copii de sub 10 ani, undeva prin spatele grădiniței din capătul străzii Ciocanului. Am scris așa pentru cei de-o vârstă cu mine, din Baia Mare, deși denumirile s-au schimbat.

Al doilea motiv este că acest blog este citit la nivelul întregii Românii și sper ca poate și prin alte părți, cineva să se inspire din ideea celor de la Muzeul Satului din Baia Mare și să pună în practică acest demers. Aici avem chiar iarna pe uliță, ca-n poezia lui Coșbuc. Proprietățile private au restrâns până la dispariție locurile unde copiii se mai pot da cu sania, iar pârtiile de pe străzile din deal nu mai există, ori sunt periculoase.

Cei de la Muzeul Satului din Baia Mare au scos o trupă de oameni la lopătat zăpadă, au amplasat câțiva baloți de paie la capătul pârtiei și s-au folosit fără costuri financiare de spațiul public de care dispun pentru a crea magie pentru cei mici. Acolo nu circulă mașini, distanța de alunecare este destul de lungă și panta suficientă pentru senzații de neuitat.

Muzeul Satului din Baia Mare

Puneți haine de iarnă pe copii, luați-le tabletele și telefoanele din mâini și duceți-i la pârtie.

Muzeul Satului din Baia Mare a specificat clar – INTRAREA GRATUITĂ! Mă-nclin în fața voastră, instituție și oameni, pentru direcția pe care ați apucat-o de o vreme!

Mânușa a fost aruncată – nu costă bani, oare se găsesc cititori din alte orașe ale țării care să ne confirme demersuri asemănătoare?

La Mulți Ani 2019 – să ne surprinzi cu cele mai neașteptate bucurii!

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Muzeul Satului din Baia Mare a deschis pârtia de sanie pentru copii 30
partie de sanie pentru copii la Muzeul Satului din Baia Mare
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Multumim de anunt! Copii se joaca mai bine impreuna decit pe „proprietatile private” ale parintilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.