Cum gasesc un tamplar în București – Dragoș si Costi

cum gasesc un tamplar Portofoliu atelier Dragos si Costi

Primesc emailuri sau apeluri telefonice care sintetizate pe scurt se rezumă la această întrebare – Cum gasesc un tamplar ? Am ajuns la normalitate dacă oamenii încep să-și pună problema unor piese de mobilier atipice, personalizate pe nevoia de spațiu și utilitate din locuințele lor. Până acum doar câțiva ani, numai mobila de bucătărie a fost considerată ca fiind o piesă ce se supune unor spații si forme ce necesită personalizare, drept dovadă au prosperat un număr imens de firme care au înțeles să satisfacă această nevoie.

cum gasesc un tamplar
Portofoliu atelier Dragos si Costi

Mobila de bucătărie din PAL și MDF a permis unor meșteri cu calificare minimă să abordeze construcția de corpuri de mobilier, bazându-se pe semifabricate furnizate de o industrie matură în afara României. S-au importat ca și în domeniul termopanelor soluțiile ieftine și greu s-a ajuns ca produsele de calitate plus tehnicile bune de ansamblate a placilor prefabricate să fie cerute și chiar plătite la justa lor valoare. Dovadă stă faptul că si acum sunt soluții de mobilare în magazinele de bricolaj unde poți găsi la cost de sub 1000 de lei bucătării ”complete”.

Mobila din lemn masiv pe de altă parte a fost considerată multă vreme topul segmentului și provenea doar de la ”întreprinderi” mari, adică entități care mută volume de material, muncă și tehnică impresionante. Mici meșteri au existat în număr mic și atunci, iar la întrebarea ” Cum gasesc un tamplar ? ” era repede găsită soluția prin recomandarea din gura în gură. Acei meșteri au îmbătrânit, stilul pe care ei îl produceau nu se mai prea cere și foarte puțini au reușit să se actualizeze cu tendințele de design. Numărul lor a scăzut, a celor deținători de pricepere dobândită demult, în timp de decenii.

Meșterii noi, cei tineri, cu putere de muncă și idei noi sunt greu de găsit, sunt încă relativ puțini, și nu reușesc să se întâlnească cu cei care le caută serviciile. Asta deși știu sigur că există pricepere care se topește fără să producă valoare, atât pentru beneficiari cât și pentru cei care o dețin. În orașele mari, internetul și viteza de comunicare ar trebui să compenseze acest fapt, dar prea puțini reușesc să răzbată și să fie cunoscuți. Primele fărâme de succes sunt suficiente ca timpul și capacitatea unor ateliere de tâmplărie mici să fie consumate în totalitate și să aibă de lucru doar din recomandări, însă astfel dispar din atenția unor potențiali noi clienți, intangibili prin cercul direct de cunoștințe sau beneficiari. Și iarăși dispar în neant, iar percepția generală este că nu există deloc. Asta reduce opțiunile pe care oamenii le au, diminuează foarte mult impactul lucrărilor pe care aceștia le fac în piața inundată de produse de serie, provenite de peste hotare, de la surse ieftine de muncă și cu o calitate improbabilă.

Pat matrimonial și cufăr

Am remarcat aprecierea generală pentru piesele de mobilier fabricate de meșterii pe care îi cunosc și recomand, printre care Dragoș și Costi. Cei doi formează un nucleu solid, cu un portofoliu de lucrări diverse, absolut unicate. Pot aborda proiecte dintre cele mai diverse și au deschiderea către forme cu design modern sau clasic, nefiind legați de un trecut cu experiențe terne de design. Ei au început să facă mobilă abia acum, în aceste vremuri, de câțiva ani și s-au informat din surse actuale, de la meșteri internaționali și autohtoni, dar s-au format ca entități aparte, cu un stil și abordare proprie.

Suport lavoare

Dacă vorbim de Bucuresti și vă vine această întrebare în minte – Cum gasesc un tamplar ? să știți că unul dintre răspunsuri este atelierul lui Dragoș și Costi, pe care îi puteți contacta direct la adresele de email care țin de domeniul nostru – dragos@stejarmasiv.ro și constantin@stejarmasiv.ro.

Portofoliul de lucrări prezentat în acest articol le aparține, imaginile provin de la piese de mobilier din stejar, fabricate și fotografiate înainte de a fi livrate beneficiarilor. Nu au un catalog, pentru că abordează forme atipice. Trebuie să le spuneți ce vreți și veți primi sugestii și propuneri de soluții. Priviți imaginile din acest articol ca și o exprimare a potențialului pe care cei doi meșteri îl au.

Masuta de cafea si masuta canapea

Și nu este singurul răspuns la întrebarea Cum gasesc un tamplar ? Îmi vine să-mi arog fără nici o trufie numele de tâmplarii mei pentru mai mulți meșteri din generația mea de vârstă, pe care i-am promovat fără reținere și către care am redirecționat cereri primite aici, de la cititorii blogului sau de la beneficiarii care au achiziționat piese de mobilă din catalogul MobelAmadeus. Formăm deja un grup, avem o identitate și am oferit emailuri cu domeniul nostru – stejarmasiv.ro, care să ateste integritatea lor și faptul că girăm cu autoritatea de care dispunem pentru fiecare dintre ei.

Birou înalt

Nicolae Roșioru și Ionuț Dragnea sunt cei care întregesc grupul pe care în acest an l-am închegat. Ne-am văzut în mai multe rânduri, vorbim des la telefon și ne sfătuim. Nu sunt liderul sau seful lor, sunt doar cel care i-a strâns împreună, pentru că și ei la rândul lor interacționează și se sprijină. Am un sentiment de bucurie imens pentru această realizare, pentru că valoarea oamenilor întâlniți pe parcursul scrierii pe blog se cumulează și ne găsim, cei cu valori comune. Este forma mea de a răspunde întrebarii Cum gasesc un tamplar

Familia se poate mări, a celor care iubesc lemnul și-l prelucreaza, indiferent sub ce formă.

Aștept 2018 cu înfrigurare, nerăbdător să descopăr surprizele ce mi le rezervă.

Cu drag, de oameni buni.

cum gasesc un tamplar
19 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua,

  Doresc sa imi spuneti daca pueti confectiona un blat de 150 X 90 cm2, grosime 2 – 3 cm, pentru o masa, la care am picioarele.

  De brad sau de stejar.

  Astept cu interes raspunsul si va multumesc anticipat,

  Stef

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.