Grinda din lemn falsă pentru un tavan cu aspect rustic

grinda din lemn

Grinda din lemn de pe tavan e primul indiciu că te afli într-o casă bătrânească, ori o casă veche, care a fost construită de meșteri fără școli, dar care au dobândit cunoașterea observând pe un altul mai priceput și exersând la rândul lor. Rar mai auzi de oameni care-și fac singuri casa, lucru obișnuit prin satele noastre mai demult.

Mare mi-a fost mirarea când am văzut siteuri care explică pașii prin care poți adauga o grinda din lemn falsă pe tavanul casei tale, dacă dorești să creezi un aspect rustic. Știți, eu sunt novice în ale lemnului, și lucruri care pentru dumneavoastră sunt evidente, eu abia acum le descopăr. Trag nădejde, că parte din cititorii noștri sunt la început de drum și au nevoie să fie învățați, prin urmare, veți găsi îngăduință pentru noi.

grinda din lemn

S-ar putea să-ți placă: Cabane de bușteni de lemn … din Franța

Fiindcă au vrut case ca pe la oraș, bunicii noștri, cel mai probabil îndemnați de copii, au acoperit vechiile tavane cu tavane false. Nu v-aș putea spune procedeul, dar știu de casa părinților mamei mele făcută din lut, cu tavanul din lemn în care mai era bătut câte un cui de agățat. La modernizare, prima operațiune a fost aceea de a-i acoperi bârnele, lucru care mi-a plăcut atunci, mi se părea că arată mai nou. Acum nu mai cred asta…

E clar că fiind acoperite, camerele deveneau mai joase, aproape schimbai un bec fără scaun. 🙂 Și totuși, sunt oameni care caută ceea ce noi am acoperit.

Să adaugi grinzi false e ușor, dacă ai puțină îndemânare. Sau apelezi la un meșter. Pe linkul de mai sus apar toți pașii, e clar că dacă nu aveți experiența bricolajului, meșterul e soluția. Oricum, pentru mine a fost interesant să descopăr asta. Acum, când voi merge într-un loc mai nou, nu voi mai lua de bună existența grinzilor, ci voi întreba dacă nu cumva au fost adăugate ulterior. Ca să știu unde sunt…

Cu drag de autentic!

grinda din lemn

grinda din lemn

grinda din lemn

grinda din lemn

 

grinda din lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.