Cum sa amenajezi o camera de meditatii?

meditatii yoga

De ceva vreme incoace primesc din ce in ce mai multe cereri de la cititori cu privire la câteva sfaturi privind amenajarea pentru o camera de meditatii. Trebuie sa recunosc ca am fost placut surprinsa de aceste cereri.  De ce? Pentru ca in timp am ajuns sa inteleg meditatia ca pe o forma de  auto-cunoastere si eliberare si ma bucur sa vad ca oamenii din Romania isi largesc orizonturile si in aceasta directie. Din acest motiv, m-am documentat putin cu privire la ce inseamna cu adevarat o camera de meditatie si sunt mai mult decat dornica sa impartasesc aceste informatii cu voi.

Pentru ca meditatia sa-si atinga scopul, ambianta este foarte importanta. De aceea felul in care iti aranjezi camera de meditatii trebuie sa respecte anumite reguli. Cea mai importanta regula este  este aceea de a-ti pune o amprenta personala in aceasta camera. Astfel, cativa dintre factorii pe care ar trebui sa ii iei in considerare cand iti aranjezi spatiul pentru meditatie sunt: locul, lumina, ambianta si confortul personal.

1. Alege o camera din casa care se afla intr-o zona linistita, astfel incat sa nu te preocupe oamenii si zgomotele din jur.

2. Pune un scaun in camera. Un scaun pe care sa meditezi este folositor deoarece te va ajuta sa-ti tiispatele drept. Daca ti se pare mai comod sa meditezi pe podea, cumpara-ti o perna confortabila si stai pe ea, in pozitia de meditatie.

3. Plaseaza o masa langa scaun/perna. Masa ar trebui sa fie suficient de mare astfel incat sa poti pune pe ea diferite obiecte, de care ai nevoie in timpul meditatiei.

4. Creeaza o atmosfera calma cu ajutorul luminii. Pune cateva lumanari parfumate pe masa, astfel incat sa obtii o lumina difuza. Daca meditezi ziua, este de preferat sa ai niste draperii groase la ferestre, pe care sa le tragi pentru o intimitate si mai mare.

5. Pune un vas cu apa si flori proaspete pe masa. Apa are un efect calmant. Poti adauga si o fotografie cu un efect linistitor langa vasul cu flori, care sa reprezinte un peisaj, o padure, un ocean. Pe masa ar trebui sa fie loc si de un CD player cu muzica relaxanta pentru meditatie.

Am gasit pentru voi cateva amenajari de camera de meditatii, care cred eu ca sunt suficient de inspiraționale.

amenajarea unei camere de meditatii

camera de meditat din stejar masiv camera de meditatii

camera minimalista pentru meditat camera de meditatii

camera pentru meditatii

camera pentru yoga

decor pentru meditatii

decoratiuni pentru camera de meditatii

design interior pentru meditatii camera de meditatii

design pentru camera de meditatii

Am visat odată aievea, privind imaginile cu casuta din povestea muntelui. Faptul simplu de a putea să-mi imaginez totul a fost suficient de intens ca să fac conexiunea dintre meditație și trăirea mea.

meditatii yoga
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua

  prietenul tau Virgil este dispus sa construiasca un astfel de gazebo si in alta parte?
  Cu aceleasi „dotari” -cuptor de paine, multifunctional, afumatoare?

  Multumesc
  Rodica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.