Cum să faci focul pe lemne în stil suedez

cum sa faci focul Foc in stil suedez

Dacă ai nevoie să faci focul pe lemne, fie că e la camping, fie că e în curtea casei lângă barbeque, poți să-ți impresionezi prietenii, sau prietena, cu un stil aparte de a aprinde lemnele.

cum sa faci focul
SwedishFireTorch

Ia un buștean, de fag uscat, sau de stejar, de brad nu ți-aș recomanda pentru că arde repede, crapă-l ca pe un tort în felii, segmente de cerc, depărtează-le toate feliile una de alta cam un centimetru, umple spațiul cu hârtie sau stropește doar interiorul bușteanului crăpat cu lichid inflamabil, apoi pune flacără. Rezultatul este un foc concentrat, care durează mult și pe care poți să-l folosești imediat, mai ales dacă ai de gând să fierbi un gulaș sau să prăjești ceva la tigaie. Flacăra este concentrată, arde puternic, dar consumă lemnul mai lent și suprafața plană a bușteanului, din partea superioară este numai bună pentru a așeza oalele pe ea. Focul astfel încropit este concentrat și are avantajul de a dura mult.

Focul suedez

cum sa faci focul
Foc in stil suedez

Mă bate gândul să folosesc acest fel să faci focul pentru momentele de relaxare de seară, atunci când stau cu prietenii la un pahar de vorbă, în tihnă, în loc de torța cu lichid inflamabil, sau vatra cu lemne clasică. Avantajul este că iluminează foarte bine și durează mult de tot.

Pentru foc în șeminee  ar fi bine să citești – Cum ard lemne de foc pentru o experiență de șemineu autentic?

cum faci focul în stil suedez?

Dacă nu ești singurul care faci focul așa, să știi că această metodă a ajuns atât de apreciată încât se comercializează bușteni gata crăpați, iar magazinul Walmart l-a inclus la un moment dat în oferta lor de sărbători.

Puterea calorică a lemnului este cel mai bine folosită în această variantă, iar stejarul, fagul, carpenul sunt preferate pentru o asemenea ispravă. Mă bate gândul să pregătesc din timp un stoc de astfel de bușteni, să-i crap, apoi să-i leg cu sârmă și să încarc în portbagajul mașinii când mergem la un grătar, doar un singur buștean.

Ai atât de multe probleme rezolvate dintr-o dată, iar la final poți folosi tăciunii încinși la alb chiar și sub un grătar convențional, metalic.

Cum faci focul pe zăpadă?

cum sa faci focul
omleta prajita la tigaie pe foc pe zapada

Musai și neapărat trebuie să citești și cum faci focul la interior – Cum fac focul în șemineu când sunt la cabană? Tehnici vitale 🙂

Cu drag, de Viață Verde !

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Cum să faci focul pe lemne în stil suedez 16
cum sa faci focul
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.