Cum se fabrică un picior strunjit din lemn

strunjirea lemnului Strung semiautomat

Doar câteva imagini și o idee despre elementele strunjite din lemn. Sunt meșteri mulți care practică această meserie și s-au specializat pe această direcție. Strungurile de lemn disponibile sunt relativ simple, iar cele semi-automate pot reproduce după un șablon pozitiv sau negativ forma. Mai sunt disponibile în branșă, dar puțini au echipamente mai performante și strunguri automate.

În zona secuimii am cunoștință că ar fi mai multe ateliere dedicate acestei operațiuni, oameni foarte pricepuți care pot scoate adevărate minuni din lemn.

Masa de mai jos are un astfel de picior, am mai prezentat-o și în articolul –Masa cu picioare strunjite pentru Zachariasbrygen – Norvegia

Prima imagine prezintă un strung semi-automat, în a doua am inclus șablonul folosit pentru realizarea picioarelor, iar în ultima imagine se poate vedea rezultatul.

strunjirea lemnului
Strung semiautomat
sablon pentru picior strunjit
picior strunjit si sablonul de copiere
picior strunjit
masa patrata cu picioare strunjite

Mi-aș dori să am mai multe informații despre acest domeniu, și apreciez orice contribuție a cititorilor care se pricep și meșteresc la strungul pentru lemn. Trimiteți-mi informații, descrieri și poze, dacă aveți, și vă asigur că le vom publica.

Un weekend nebanuit de frumos vă doresc.

:)) foarte haios … am mai scris acest articol, putin diferit, credeam că subiectul a rămas la nivel de intenție și nu l-am dus la bun sfârșit.

 

strunjirea lemnului
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. Buna,

  Imi place ce faci pe site; urmaresc mai demult articolele tale.

  Eu nu chiar mesteresc la strungul pentru lemn, dar cred ca te-ar interesa si cum lucrez eu picioarele strunjite.
  Astept o reactie, oricum ar fi ea, un raspuns, pe mail: lavinia@laviprodforest.ro.

  Vezi VIDEO – (49 sec.) pe site : laviprodforest.ro

  Bye !

 2. #2 Comentariu nou

  Buna,

  Nu ne-am mai auzit de mult, dar am vrut sa-ti multumesc pentru link-ul initial „dofollow” catre site: https://laviprodforest.ro/
  Poate mai pot sa dai un „dofollow” pentru ca in ultimul timp webmaster-ul meu s-a ocupat de Site-ul in engleza: https://woodfeet.com si a neglijat crearea de backlink-uri pentru Site-ul laviprodforest. ro !

  Multumesc anticipat !
  Lavinia

  PS: Imi plac mult articolele tale si le citesc cu interes, Am prieteni carora le-am recomandat Site-ul tau. Succes in continuare !

  • Link-ul dofollow e creeat automat de WP pe numele celui care publica un comentariu, insa nu agreez transformarea https://www.stejarmasiv.ro in site suport pentru alte entitati online. Lucrez aici de 8 ani si traficul acestui site este construit cu multa munca.
   Sa stii ca si eu am lucrat la campaniile de link-uri pentru acest site si inca nu am intalnit un dofollow gratuit de pe site cu PA si DA semnificative.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.