Fotoliul Louis și artistul Andrei Rosetti

fotolii din piele Amenajare interioara cu fotolii Louis
fotoliu piele
detaliu executie manuala pentru fotoliul Louis

           Sunt tot mai multe situațiile când ceea ce fac în spațiul online mă îmbogățește spiritual prin cunoașterea pe care o capăt despre spațiul real, iar azi am aflat despre artă și Andrei Rosetti. Într-o lume agitată, care abia își scoate nasul din universul-cușcă pe care și-l construiește singură, într-un șablon relativ protejat de ciclul slujbă-familie-bani-distracție, toate interconectate și oarecum limitate de elemente cunoscute sau verificate, ne lipsește tot mai mult noul. Mă refer aici la informație, acea informație reală. Asta înseamnă cantitatea de nou care însoțește un mesaj, sau o întâmplare sau o acțiune care ni se întâmplă pentru că o lăsăm să pătrundă în spațiul personal.

                Vedem aceleași filme, reclame, persoane, locuri, mâncăm prea des aceeași mâncare, ne înconjurăm de valori terne, evităm deschiderea, expunerea la nou. Cei care controlează noul pe care îl primim au grijă să fie din gamele și cu nuanțele care influențează închistarea sau determină predictibil acțiunile noastre viitoare. Propria noastră opțiune de a ne elibera de reguli, nu de cei 7 ani de acasă, ci de regulile care ne”îndrumă” viața, ne-ar influența pozitiv chiar dacă aportul primit este de factura negativă sau pozitivă. Toate se adaugă sub noi sub formă de experiență, ne ridică și ne fac mai mari, mai buni.

pictura Andrei Rosetti
Andrei Rosetti Impression Roussillon oil

                 Mobila, și nu oricare, ci mobila din lemn masiv, face parte din valorile tradiționale care cer cunoaștere, iar valoarea nu tocmai mică a acestor obiecte departajează clar calitatea pe care noi înșine o cerem și o pretindem de la ceea ce ne reprezintă și ne înconjoară. Dacă ignorăm cunoașterea asupra alegerilor pe care le facem, atunci invariabil, acestea se vor răsfrânge asupra noastră și ne vor impregna cu futilitatea ce le caracterizează. Pentru futilitate, căutați în DEX, eu înțeleg frivolitate,  termenul nu este nicidecum unul din categoria celor deocheate.

fotoliu piele
Fotoliu Louis cu tapiterie de piele vintage

            Sunt măgulit să aflu că cele două fotolii Louis pe care le-am trimis în zona Deva au ajuns la un colectionar de artă. Imaginile de mai jos l-au surprins pe unul dintre membri marcanți ai grupului NOIMA, așezat confortabil pe unul dintre fotolii, alături de propria creație. Succesiunea întâmplărilor a făcut să mă informez, în spiritul celor scrise mai sus despre ce e NOIMA, cine e  artistul Andrei Rosetti și astfel să aflu și să știu mai multe. Nu sunt informații valorificabile, sunt cunoștințe care pe mine mă ridică, îmi deschid orizontul și reduc din ignoranța asupra unui domeniu despre care știu prea puține.

              Însăși denumirea grupului Noima este o exprimare clară, puternică a identității naționale, e greu de tradus exact înțelesul neaoș românesc al acestui cuvânt în altă limbă. Am asistat la o prelegere odată unde am mai întâlnit oameni încântați să folosească cuvinte românești extrem de descriptive dar imposibil de tradus. Gândiți-vă doar la câteva exemple : năpraznic, țanțoș, tihnă, îngăduință. Fiecare dintre voi pot explica înțelesul acestora, dar e aproape de neînțeles noima lor unor străini ce nu-s de-ai locului. Are noimă pentru voi ce zic, așa-i?

        Colectionarul din Deva a ales să folosească piesele produse de noi în alăturare cu valori ale picturii, ceea ce reflectă o apreciere care ne onorează. Sper să vă fac și pe voi să citiți link-urile de mai sus cu intenția de a afla mai multe, de dragul informării dezinteresate. Îl salut cu aceasta ocazie și pe artistul Andrei Rosetti.

pictura si artistul Andrei Rosetti
Andrei Rosetti si arta
fotoliu piele si pictura Andrei Rosetti
Amenajare interioara cu fotolii Louis

                 Am avut șansa să întâlnesc alți pictori, cel care m-a impresionat cel mai mult a fost Ștefan Popa Popa’s. Am scris cu referire la cel mai mare caricaturist de pe planeta în articolul –Pictura devine tablou doar cand pânza iși găsește rama potrivită. Acești oameni ne-înlănțuiți au capacitatea de a vedea totul într-o altă lumină, de a avea deschiderea necesară să perceapă oamenii și faptele din jurul lor diferit, dar diferit nu înseamnă neapărat bine sau rău ci doar aparte. Nu degeaba dacă privim în istorie vedem oameni de stat importanți proveniți din rândul intelectualității artistice, scriitori, poeți, istorici, muzicieni sau pictori. Sunt convins pe deplin ca merită să ne aplecăm urechea la spusele lor și să privim atenți alegerile lor, sunt acolo înțelesuri și semnificații ce pot avea darul de a ne deschide alte perspective.

                 Succint, descrierea fotoliului Louis are ca și bază o ramă din lemn de fag, picioarele din față strunjite și echipate cu rotile metalice, tapițeria de piele cu butoni Chesterfield, peste 300 de cuie decorative metalice finisate vintage, la fel ca și pielea. Dimensiunile sale sunt 110 cm înălțimea spătarului, 52cm înălțimea șezutului, 75 cm lungimea brațelor, 71 cm înălțimea brațelor și 78 lățimea spătarului în partea superioară. Aceste dimensiuni sunt gabaritice, se referă la părțile exterioare. Partea de tapițerie este realizată manual, iar timpul de execuție după confirmarea comenzii ferme este de 3-4 săptămâni, exceptând seriile mari.

Fotoliul Louis poate fi comandat, puteți cere informații despre această piesă la emailul calin@stejarmasiv.ro

Cu drag, de frumos.

fotoliu piele
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    A fost o placere sa citesc tot materialul pus la dispozitie.
    Pretul mi se pare corect. Urmeaza sa ma hotarasc daca reusesc sa achizitionez locuinta pe care mi-o doresc.
    Va multumesc!
    I-mi pare rau ca nu am facebook; Articolul este exceptional
    Bravoo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.