Deși e născut și locuiește în America, povestea lui Aaron Poritz pare asemănătoare cu a oricărui meșteșugar român. Crescut în atelierul de tâmplărie și sculptură al bunicului său, prinde drag de lucrul cu lemnul încă din copilărie. În liceu, studiază și se joacă cu ceramica, urmând apoi parcursul arhitecturii, pe care o și practică trei ani în New York, înainte de a lua calea antreprenoriatului când decide să-și deschidă propriul studio.
Nu-mi doresc să îi fac biografia aici, dar mi s-a părut interesant parcursul său. Noi am ajuns la el vizualizând acest clip, trimis pentru inspirație de o prietenă și clientă de-a noastră.
Ușile tambur (tambour doors – e posibil să le fi tradus greșit, vă rog să mă trageți de mânecă dacă e cazul) nu sunt nou venite în peisaj, mai știți cutia de pâine cu ușa care se rula? Mie mi se părea fascinantă când o vedeam la alții pentru că părinții mei nu avea acasă. Aceasta idee clasică a fost foarte frumos încorporată pentru a crea piese superbe de mobilier.
Toate produsele sunt făcute de mână și îmbină perfect arta, designul și partea de fabricare făcută cu măiestrie. Materialele alese sunt lemnul de stejar, lemnul de alun și lemnul de cireș. Nu a fost lăsată de-o parte nici ceramica, studioul având în producție și piese din ceramică.
Mi-a atras atenția, frunzărind siteul lor, cutia de scule din lemn. Au și cutii de bijuterii și boluri!
Aaron Poritz e departe, dar poate vă inspiră pentru casa dumneavoastră. Noi avem cititori care locuiesc în SUA, poate îi inspiră pe ei. Prețurile practicate de studioul său mi se par decente, iar lemnul are o strălucire tare atrăgătoare, cel puțin în pozele de pe site.
Clipul din articol e prezentarea tambour barului și este din lemn de alun. L-ați vrea acasă?
Cu drag de frumos din toată lumea!