V-ați jucat la școală cu trusa de traforaj?

traforaj

Aseară eram într-un magazin la cumpărături și printre produsele necesare începutului școlii erau la vânzare truse de traforaj. Am zâmbit și m-am uitat pe cutie să văd de la ce vârstă pot fi oferite copiilor. Minim 8 ani, mai am de așteptat până să o pot face cadou nepoatei mele.

traforaj

traforaj
trusă de traforaj

Nu aș fi scris despre asta azi, deși am rămas cu un zâmbet larg pe față în amintirea orelor de lucru manual din generală și a orelor de ATP pe care le făceau băieții. Ne era ciudă că ei mergeau într-un atelier mare, aveau halate de protecție, iar noi fetele, stăteam într-un atelier mai mic și tricotam sub supravegherea unei doamne care vorbea limba română cu puternic accent rusesc. Când am ajuns la casă, în spatele meu erau 4 tineri de liceu cred,  două fete și doi băieți, care cumpărau chipsuri, o sticlă mare de vodcă și una de suc de piersici. Era ora nouă seara! Inițial am zâmbit gândindu-mă la copiii ăștia care nu știu că vodca e mai bună cu sucul de roșii ori de portocale. Prietenul meu mi-a zis că poate ăsta e noul trend în rândul tinerilor și că ce știu eu… Apoi m-am întristat puțin gândindu-mă la părinții lor și la viitorul lor. Sticla aia de vodcă era chiar foarte mare…

Spun psihologii că dacă vrei să ai o relație bună cu copilul tău când devine adolescent, deși nu e sigur că funcționează mereu, trebuie să ți-l ții aproape încă de mic. Iar jocurile alături de el sunt o metodă foarte bună.

Traforajul constă în decuparea artistică în placaj, metal a unei forme, cu ajutorul unui ferestrău sau al unei mașini speciale. Se găsesc foarte multe modele online, la prețuri diferite, m-am gândit să vă reamintesc că există acest joc.

Cu drag de regăsirea bucuriei din copilărie!

traforaj
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.