Curiozități din lumea largă – lemn eșuat pe coasta oceanului

Bustean esuat pe malul oceanului

Drifted wood înseamnă lemn eșuat, adică purtat de ape și aruncat pe malul lor, fie că sunt oceane sau râuri.

Pe coasta de vest a Statelor Unite există o plajă unică unde în mod frecvent au loc eșuări de copaci. Până aici pare ceva firesc, oceanul aducând la mal multe obiecte iar lemnul nu pare a fi o ciudățenie în acest sens.

Dar, ceea ce denumesc localnicii din La Push, o mică comunitate de pe malul oceanului din statul Washington, DRIFTLOGS sunt bușteni de dimensiuni impresionante care sunt aduși de curent și vânturile puternice la mal. Imaginile pot fi descrise ca fiind epice, având imaginea unui cataclism, a unui incident unic, fiind greu de crezut că fenomenul este constant și repetabil cu aceeași intensitate. Constanța repetării privește și numărul buștenilor dar și dimensiunea lor, iar cei care vor să surprindă acest fenomen au la dispoziție continuu fragmente din acest spectacol al naturii.

Imaginile, pentru raportarea dimensiunilor, surprind fiica unui fotograf imortalizată alături de un bustean de stejar roșu cu diametrul trunchiului lăngă rădăcini de peste 3 m.Speciile cele mai întâlnite sunt Cedru roșu și exemplare din familia de rășinoase Douglas. Un lemn eșuat nu este neapărat gunoi, sunt meșteri care pot sculpta din el minuni, Gabi Rizea este cel mai cunoscut la noi.

Natura este rămâne și va fi mai puternică și mai de nestăpânit indiferent de ceea ce noi oamenii am fi capabili să inventăm în drumul evolutiei civilizației.

bustean uriaș eșuat pe plajă
Bustean esuat pe malul oceanului
bustean
Busteni pe plaja oceanului
bustean - lemn eșuat
Imagine cu bustean dezradacinat
bustean - lemn eșuat
lemn esuat

Sursa: www.mindblowingscience.com

Din lemn eșuat nu poți face foc, s-a încercat asta cu lemnul adus de Dunăre la Porțile de Fier. Bulgarii au ghinionul de a trebui să elibereze malul drept al fluviului, pentru că la ei se strâng zilnic cantități impresionante de material lemnos, adus din aval de fluviu.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.