De ce stejarmasiv.ro și de ce despre lemn

mobila din lemn masiv detaliu cant

Povestea începută în ianuarie 2012 are la bază afinitatea mea pentru lemn, o apreciere a naturalului, a lucrului bine făcut și dorința de a împărtăși și altora despre materialul nobil ce însoțește România în aproape tot ce o reprezintă. L-aș parafraza pe Mihai de la Freshome.com, un om pe care îl apreciez pentru ceea ce face în spațiul online și pentru că un român e acolo sus și arată cum se poate atinge succesul, spunând că am acumulat cunoștințe (fără a avea pretenția că sunt o somitate în domeniu) și doresc să le împărtășesc tuturor celor care caută pe Internet informații despre produsele din lemn. Blogul www.stejarmasiv.ro este în principal o sursă de informare, liberă de orice constrângeri. Îmi aparține și voi publica orice informație consider că este utilă cititorului.

mobila din lemn masiv
fază intermediară de construcție a unui corp de dresor

Lemnul poate lua multe forme, aplicațiile lui sunt vaste, tipurile de lemn autohtone sau exotice au o diversitate greu de imaginat, iar subiectul este nesfârșit. Citesc avid de dorința de a ști mai multe, tot ce-mi cade în mână sau pe monitor iar posibilitatea de a te informa este azi foarte la îndemână. Cumulând propriile cunoștințe cu orice informație nouă găsesc, orice minunăție pe care o consider frumoasă, fie veche sau nouă, produsă din lemn sau doar îmbogățită cu lemn, cum e cazul amenajărilor interiore, le prezint în spațiul online românesc. Poate nu reușesc întotdeauna să completez toate informațiile necesare pentru a face referințe complete asupra produsului respectiv, inclusiv sursa de unde poate fi comandat, dar sper că deschid în fața cititorului o altă perspectivă.

Doresc acum să fac câteva precizări privitoare la conținutul blogului www.stejarmasiv.ro

  • în proporție de 75 % articolele se referă la informare, despre produse pe care noi nu le producem, dar le apreciem. Blogul prin definiție este o revistă cu articole.
  • o parte dintre articole prezintă produsele proprii, iar în acest moment lucrăm la o modalitate de a separa/evidenția produsele care se pot comanda de cele care sunt doar informații/prezentări
  • răspundem tuturor care ne scriu sau mă sună, cu un răspuns clar, indiferent dacă avem sau nu o soluție pentru solicitarea lor – Contact
  • oferim când se poate, alternative sau recomandări către alți producători din domenii conexe
  • interesul din jurul domeniului reprezentat de lemn ne-a adus mulți prieteni, persoane fizice sau companii cu care dezvoltăm o relație de colaborare sau recomandare reciprocă
  • multe articole se referă la produse de artizanat, curiozități sau produse pur și simplu interesante, utile sau doar de decor, pe care le prezentăm tocmai pentru că ne plac, dar nu le și producem, nici nu intermediem comerțul cu acestea
  • avem proiecte diferite de fabricarea mobilierului, pe care le-am abordat și ne rezervăm dreptul de a accepta sau nu cererile care nu sunt direct legate de fabricarea de mobilă (ex: –Lucruri serioase sau jucării? Cutie din lemn – cadou și Biroul pentru bijutier)
  • Prezentăm cu drag orice lucrări cu imagini provenite de la persoane fizice care fac din prelucrarea lemnului o pasiune (ex: Designer român – creez inele din lemn – Cătălin Spinache, Contribuții de la cititori – Virgil – De dragul lemnului sau Contribuții de la cititori – Dan Subert – Scaunul Adirondack
  • Intenționăm să dezvoltăm acest site și să facem tot ce este posibil pentru a deveni cât mai util și plăcut. Acceptăm toate criticile și le considerăm binevenite. Imaginile cu mobilă sunt libere și pot fi downloadate. Noi deținem produsul finit, nu impunem restricții pentru informare.
  • Nu intenționăm să deschidem reprezentanțe în alte orașe din România. Vom prezenta pentru România online produsele până la inaugurarea showroom-ului din incinta fabricii din Baia Mare. Showroom-ul este un proiect pentru simplificarea contactului cu partenerii externi, dar și un demers în a putea prezenta mai bine paleta de produse.

Suntem din Maramureș, aici producem de 20 de ani mobilă din lemn masiv de stejar, iar gama produselor noastre include mese (cea mai mare parte a producției), scaune și fotolii, corpuri pentru living sau sufragerie, iar uneori am produs la cererea clienților externi chiar și birouri, mobilier de hol sau dormitoare. Nu ne dorim să extindem paleta produselor de mobilă pentru a acoperi tot ce se poate produce din lemn, cred că ar trebui ca o asemenea fabrică să aibă dimensiunile combinatului de la Galați, și tot n-ar putea cuprinde vastitatea a tot ce se fabrică din lemn.

Calin Pop
Acesta sunt eu

Produsele noastre merg în proporție de 99% la export, dar de peste doi ani am pus la dispoziția pieței interne posibilitatea de a comanda dintre piesele pe care le producem, cu modificări dimensionale sau de finisaj. Nu fabricăm mobilă la comandă, dar putem suplimenta pe fluxul de producție seriile fabricate pentru export cu surplusul comenzilor interne. Trebuie doar ca cei ce apreciază modelele noastre să aibă încredere și răbdare, iar parcursul ultimilor ani ne-a adus în portofoliu mulți clienți români, a căror cerințe și solicitări știu că le-am îndeplinit cu succes în cea mai mare parte. Nu suntem perfecți dar suntem perfectibili, am întâmpinat și soluționat cele mai diverse probleme, pornind de la diferențele de comunicare până la problemele legate de transport. Cred că într-un final nu există nemulțumiri și preferăm să facem orice demers necesar ca fiecare client să se declare mulțumit. Afirm că doar cine nu muncește, nu greșește (iar cine nu greșește , e promovat … :)) )

Personal, mă ocup de comercialul domeniului tehnic de peste 13 ani și sper că am acumulat suficientă experiență pentru a preîntâmpina eventualele neconcordanțe în comunicare. De la stabilirea modelului dorit, la dimensiuni, termen de fabricație, finisaj, culoare, am deschiderea și răbdarea necesară de a continua discuția atât cât este nevoie ca toate aspectele să fie lămurite. Trimitem mostre de culoare prin curier pentru a evita orice presupusă interpretare greșită a culorilor. Furnizăm la cerere arhiva de imagini cu produsele pe care le fabricăm sau cataloage de produse pe segmentele disponibile.

autor stejarmasiv.ro
Irina Leșiu

Sunt fericit și mândru pentru calitatea produselor pe care le prezint, nu am îndoieli că și orice potențial client va fi mulțumit de piesa achiziționată, dacă reușesc să înțeleg ce își dorește. Sunt conștient de faptul că fiecare om are propria exprimare mai mult sau mai puțin completă atunci când descrie ceea ce vrea să cumpere și îmi doresc să îi pun la dispoziție toate informațiile de care are nevoie și pe care uneori nici nu le intuiește, referitor la mobila, pentru ca decizia sa finală să fie cât se poate de corectă. N-am vândut în viața mea ”mâța-n sac” și detest acest mod de a face actul comercial. Mobila este un domeniu aparte, oarecum de clasă, produsele noastre sunt pe la jumătatea distanței dintre mediu și lux, pe segmentul mobilierului cu design nordic, simplist, funcțional, cu o calitate excelentă a lemnului folosit. Partenerii externi, care au în cataloagele lor de prezentare piese provenite de la noi asociază brandul lor fără rezerve cu producția de la Baia Mare.

Aș avea atât de multe de adăugat, dar promit că voi acorda atenție modului de prezentare a articolelor, informațiilor sau însemnărilor suplimentare necesare pentru a face ca toate informațiile disponibile aici să fie cât mai utile și clare.

Mulțumesc tuturor celor care ne citesc !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.