Design de apartament în stil retro și vintage

apartament de bloc 85 mp design INT2 Architecture 3 e1433751247672 INT2 Architecture design

Descriere : Stilul general al apartamentului de 85 mp include un amestec de mobilier tradițional francez, scandinav și italian, combinat cu stil de către cei de la INT2 Architecture, Moscova.

Zona deschisa a apartamentului compusă din bucătărie, living și dining este imaginată să funcționeze unitar, ca și un singur spațiu aparținând unuei garsoniere tip Open-space. Zonele sitate pe aceleași axe crează perspective întretăiate conferind amenajării un aer de libertate și loc liber. Individual, cele 3 zone componente ale spațiului liber sunt concepute cu un centru înconjurat de sateliți estetici și funcționali. Bucătăria este centrată pe o insulă cu plită și bar pentru mic dejun. Peretele integrează de sus până jos un dulap foarte îngust, confecționat din lemn și cu aspect evident natural cu o utilitate reală. Barul de la baza ușilor glisante este foarte practic.

design de apartament
INT2 Architecture design

Zona de dining este definită de sofaua pentru 6 persoane iar dining-ul este poziționat centrat pe axa holului, fiind direct remarcat de cei care pătrund în apartament. S-a intenționat o idee de simetricitate alcătuită de sofa cu cele două scaune cu brațe și măsuta de cafea din centru, dar la o analiză mai atentă, simetria este neclară din cauza stilului diferit, intenționat, al fiecărei piese din aranjament. Nici culorile nu sunt identice, deși par a se completa reciproc, fără a se complementa.

Ufff … gata cu limba de lemn, dar am vrut neaparat să transmit descrierea arhitecților, cu termeni cât mai apropiați de descrierle lor. Pe scurt, totul te frapează când pășești în acest apartament, ca vizitator, pentru că indiferent cât ar dura vizita vei găsi întruna la ce să te miri. Nimic nu pare potrivit, deși e greu de anulat senzația inițială, atunci când ai aruncat o privire generală. După ce sorbi o ceașcă de cafea și ochii caută detalii, vezi peste tot anomalii surprinzătoare, pe care nu le poți numi neplăcute. Acest gen de impresionare al simțului estetic este o artă greu de stăpânit pentru că e la o palmă distanță de kitch.

Calitatea fiecărui obiect în parte este deosebită. Lemnul încălzește totul și inspiră încredere și confort, simultan cu acceptarea neuniformității. Da, acesta e cuvântul. NEUNIFORMITATE.

design de apartament
INT2 Architecture design

Când vii dintr-o lume uniformă, cu elemente clare, asortate, respectând o linie, un stil, într-o culoare, te trezești parcă involuntar surprins de lipsa platitudinii. Ceva frumos, dar lipsit de variații de formă sau culoare poate părea după experiența vizitării acestui apartament, ca fiind desuet.

design de apartament
INT2 Architecture design – baia
design de apartament
INT2 Architecture design – dormitor si balcon
design de apartament
INT2 Architecture design – camera tehnică și bucătăria
design de apartament
INT2 Architecture design – dining si bucatarie
design de apartament
INT2 Architecture design – open space
design de apartament
INT2 Architecture design – living

Rușii, de la ei vine iarna, cu sclipire și ger, asortate ca acest design provenind din Moscova.

design de apartament
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.